- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Goldman Sachs ar putea acorda angajaţilor cele mai mari bonusuri din istoria băncii
Angajaţii băncii de investiţii Goldman Sachs ar putea încasa cele mai mari bonusuri din istoria de 140 de ani a companiei, după rezultate "spectaculoase" în prima jumătate a anului, pe o piaţă în scădere, însă împărţită între un număr mai mic de jucători importanţi, potrivit The Guardian.
Goldman Sachs ar putea acorda angajaţilor cele mai mari bonusuri din istoria băncii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Relaxarea competiţiei şi creşterea veniturilor din tranzacţii cu valută, obligaţiuni şi instrumente fixed-income au majorat puternic profiturile Goldman Sachs, iar compania se aşteaptă la cel mai bun an din istoria sa, potrivit unor surse din interiorul băncii, citate de ziarul britanic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Care este cel mai mare pericol pentru România? Răspunsul lui Iohannis
-
Preşedintele Klaus Iohannis anunţă consultări la Palatul Cotroceni, zilele următoare
-
Bolojan, după retragerea PSD de la negocieri: PNL e pregătit să-şi asume răspunderea
Angajaţii diviziei londoneze a Goldman Sachs au fost anunţati, săptămâna trecută, de stafful executiv, cu privire la perspcetivele companiei în zona operaţiunilor bancare şi activelor tranzacţionabile.
Directorii au sugerat, totodată, că personalul (28.000 de angajaţi la nivel mondial, 5.400 în Londra) ar trebui să se aştepte la bonusuri uriaşe dacă banca va obţine, potrivit estimărilor, cele mai mari profituri anuale din istoria de 140 de ani a grupului, scrie publicaţia citată.
Rezultatele financare pentru prima jumătate a anului, care vor fi făcute publice în luna iulie, ar trebui să indice un salt puternic al profitului.
Miliardarul american Warren Buffett, care a cumpărat, în ianuarie, acţiuni Goldman Sachs în valoare de cinci miliarde de dolari, poate marca deja un câştig de un miliard de dolari la investiţia iniţială.
Goldman Sachs va fi, potrivit estimărilor, cel mai mare câştigător al "cursei pentru venituri".
În 2006, marile case de brokeraj şi bănci de investiţii îşi împărţeau o piaţă de 186 miliarde de lire sterline (220 miliarde euro). În acest an, piaţa s-a restrâns la circa 160 miliarde lire (190 miliarde euro), însă este împărţită de mult mai puţini jucători.
Grupurile financiare europene Barclays Capital, Credit Suisse şi Deutsche Bank sunt aşteptate să înregistreze cele mai ridicate profituri în acest context, alături de băncile americane Goldman Sachs, JP Morgan Chase şi Mogan Stanley, după ce Citigroup, Merrill Lynch, UBS şi Royal Bank of Scotland au ajuns în pragul colapsului şi au fost salvate de guvernele statelor de origine prin intervenţii uriaşe.
Goldman Sachs a anunţat, în aprilie, că va aloca jumătate din profitul de 1,2 miliarde lire sterline (1,4 miliarde euro) din primul trimestru pentru compensarea angajaţilor. Grupul a acordat, anul trecut, bonificaţii financiare de peste un milion de dolari către aproape 1.000 de bancheri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO