- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.03.2018, 13:44)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google a eliminat peste 100 de reclame mincinoase sau abuzive pe secundă, anul trecut
În 2017, Google a eliminat peste 100 de reclame mincinoase sau abuzive pe secundă, ceea ce înseamnă peste 3,2 miliarde de elemente, anul aducând cel mai mare număr de reclame sau jucători eliminaţi pentru că nu respectau politicile în ceea ce priveşte publicitatea, informează un comunicat.
Urmărește
398 afișări
Google a eliminat peste 100 de reclame mincinoase sau abuzive pe secundă, anul trecut
79 de milioane de reclame din reţeaua Google au fost blocate pentru că au încercat să trimită oamenii către pagini infectate cu malware, fiind vorba de aproximativ 400.000 de astfel de site-uri. De asemenea, au fost eliminate 66 de milioane de reclame de tipul „trick-to-click” (în general reclame înşelătoare, multe dintre ele folosind îndemnul „click aici” în mesaj), precum şi 48 de milioane de reclame care îndemnau utilizatorul să instaleze software nedorit.
Tot anul trecut Google a eliminat 320.000 de editori din reţeaua proprie de publicitate pentru încălcarea politicilor şi a pus pe „lista neagră” 90.000 de website-uri şi 700.000 de aplicaţii de mobil. Compania a dezvoltat tehnologii care permit suprimarea reclamelor Google de pe pagini individuale, ceea ce a dus la eliminarea reclamelor de pe mai mult de 2 milioane de adrese URL în fiecare lună, pentru încălcarea regulilor şi politicilor. Această tehnologie care acţionează la nivelul paginilor a permis retragerea reclamelor de pe un număr mai mare de site-uri, în acelaşi timp minimizând impactul asupra jucătorilor care respectă regulile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Mulţi dintre proprietarii de pagini web utilizează platformele de publicitate ale Google, precum AdSense, pentru a rula campanii publicitare şi a obţine venituri. În 2017, Google a plătit 12,6 miliarde de dolari către parteneri.
În ultimii ani au devenit tot mai populare înşelătoriile care se bazau pe popularitatea crescută a ştirilor online, mai arată comunicatul companiei. Politicile Google s-au adaptat şi interzic paginilor din reţeaua publicitară să afişeze reclame cu un conţinut înşelător, care păcălesc individul. De exemplu, regulile Google nu permit să afişezi reclame dacă pretinzi că eşti un site de ştiri din Cluj, însă în realitate nu ai nicio legătură cu zona respectivă.
O altă situaţie tot mai frecventă este încălcarea regulilor privind copierea conţinutului. Acest lucru se întâmplă când unele pagini înşelătoare vor să facă bani foarte rapid prin copierea ştirilor şi conţinutului din alte site-uri. În 2017, Google a blocat peste 12.000 de site-uri pentru copiere şi preluare fără acord de conţinut, de la 10.000 de pagini în 2016.
Titlurile de tip tabloid au început să fie utilizate de jucători care încercau de fapt să vândă prin reclame pastile pentru slăbit, de exemplu. Ei foloseau mesaje senzaţionale în reclame - de genul „Nu o să-ţi vină să crezi ce a făcut X” - pentru a determina indivizii să dea click şi să-i atragă pe site-uri care ofereau cu totul altceva decât ştiri. Peste 7.000 de conturi de AdWords au fost suspendate în 2017 pentru că foloseau această metodă de camuflare în spatele titlurilor tabloid, de la 1.400 în 2016.
Google a adăugat 28 de reguli pentru companiile care îşi fac reclamă şi 20 suplimentare pentru editori, pentru a îmbunătăţi experienţa reclamelor online, iar pentru 2018 compania a introdus deja o serie de politici noi care vizează zona produselor financiare speculative şi nereglementate, precum criptomonede, opţiuni binare, anumite produse de pe piaţa valutară sau CFD (contracte pentru diferenţă). De asemenea, au fost actualizate regulile privind reclamele la jocurile de noroc, pentru a include şi noile metode prin care se pun în joc obiecte virtuale cu valoare în lumea materială - de exemplu pariuri în care pun în joc „skin-uri” din jocuri de calculator.
Citeşte şi: Centrul de echipare şi întreţinere a elicopterelor Black Hawk din Europa Centrală va fi în România
Citeşte şi: Consiliul IMM: Declaraţia unică fiscală nu simplifică procedurile, necesită efortul contribuabililor
Citeşte şi: Ministrul Transporturilor anunţă când ar putea fi deschise loturile 3 şi 4 de pe Sebeş-Turda, adică 29 de km de autostradă
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Centrul de echipare şi întreţinere a elicopterelor Black Hawk din Europa Centrală va fi în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe