- Home
- Economic
- PARIS, (27.11.2012, 16:34)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google, Apple şi alte companii din domeniu ar putea simţi în curând lungul braţ al fiscului francez
Google, Apple şi alţi operatori de Internet ar putea simţi în curând lungul braţ al fiscului francez, guvernul de la Paris intenţionând ca anul viitor să schimbe legislaţia astfel încât companiile online care obţin venituri în Franţa să nu mai poată să plătească impozite în ţări cu taxe mai mici.
Urmărește
4715 afișări
Google, Apple şi alte companii din domeniu ar putea simţi în curând lungul braţ al fiscului francez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Impozitarea sectorului digital la nivelul celorlalte industrii ar putea genera statului francez venituri anuale de peste 500 de milioane de euro, contribuind la reducerea deficitului bugetar, a declarat Philippe Marini, şef al comisiei pentru finanţe din Senat, transmite Bloomberg.
Ţări din întreaga Europă caută soluţii pentru colectarea mai eficientă a taxelor de la companii care până acum au scăpat de o analiză mai atentă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
"Aceste venituri pierdute au atras atenţia, în special în această perioadă în care ţările europene trebuie să îşi echilibreze finanţele", a declarat Marini la sfârşitul lunii trecute.
Politicienii francezi, ca şi alţi omologi europeni, au intensificat eforturile de taxare a giganţilor din domeniul Internetului, care evită să plătească impozite şi TVA de ordinul sutelor de milioane de euro folosindu-se de lacunele legislative şi diferenţele dintre sistemele fiscale.
Guvernele europene susţin că legislaţiile fiscale existente au dat companiilor multinaţionale un spaţiu prea mare de manevră şi ar trebui modificate.
Marea Britanie şi Germania au cerut în această lună statelor din G20 să adopte noi reguli fiscale.
"Libertatea Internetului nu înseamnă libertate pentru orice. Regulile fiscale trebuie să se aplice şi acestei industrii", a arătat Najat Vallaud-Belkacem, purtător de cuvânt al guvernului francez.
În Marea Britanie, parlamentarii au acuzat în această lună Google, Amazonb şi Starbucks că se folosesc de metode complicate de contabilitate pentru a reduce taxele plătite.
Google, Apple, Amazon şi Facebook plătesc împreună taxe mai mici decât cele 500-600 de milioane de euro pe care le-ar datora în Franţa, a spus Benoit Tabaka, fost secretar-general al Consiliului Digital al Franţei. El a arătat în ianuarie că cele patru companii plătesc în Franţa, cumulat, circa 4 milioane de euro sub formă de impozite pe profit, în urma unor venituri online de 2,2-2,5 miliarde de euro. Între timp, Tabaka a devenit director de strategie la Google în Paris.
Companiile nu au confirmat datele.
Google are 500 de angajaţi în Paris, dat sediul central european este în Irlanda, de unde vinde publicitate pe tot continentul, inclusiv în Franţa, unde sunt unele dintre cele mai ridicate niveluri ale impozitului pe profit şi TVA.
În Irlanda, impozitul pe profit este de 12,5%, mai puţin de jumătate faţă de 33,3% în Franţa.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe