- Home
- Economic
- WASHINGTON, (11.02.2015, 19:50)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google avertizează Microsoft şi Apple să îşi rezolve vulnerabilităţile software sau le va publica
O echipă de elită a Google formată din hackeri şi programatori caută deficienţele de securitate ale aplicaţiilor software ale sale şi ale altor companii, Google avertizând competitorii săi că dacă nu vor elimina vulnerabilităţile în termen de 90 de zile, atunci le va face publice.
Urmărește
417 afișări
Google avertizează Microsoft şi Apple să îşi rezolve vulnerabilităţile software sau le va publica (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Google susţine că producătorii de software trebuie să acţioneze rapid întrucât infractorii cibernetici acţionează cu viteza fulgerului atunci când identifică un defect, transmite Bloomberg.
Microsoft şi Apple au refuzat să comenteze pe tema acestui subiect sensibil, în timp ce alţi membri ai industriei spun că echipa Google uzurpă un rol care revine cel mai bine autorităţilor guvernamentale.
"Nu sunt sigur cine a desemnat Google drept arbitrul oficial al pieţei, pentru anunţarea vulnerabilităţilor. Presiunea asupra companiilor pentru eliminarea deficienţelor este o idee bună, dar care este motivul nobil de a dezvălui problemele înregistrate de doi mari competitori?", a afirmat John Dickson, director la compania Denim Group, din San Antonio, specializată în securitate informatică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Google a înfiinţat echipa în iulie anul trecut şi a numit-o "Project Zero", după mult-temuta "zi zero", în care deficienţele de securitate pot fi exploatate de răuvoitori înainte ca dezvoltatorii să le cunoască.
Unii experţi în securitate informatică susţin că astfel de activităţi sunt mai potrivite unei agenţii guvernamentale.
Rolul sectoarelor publice şi private este unul dintre subiectele care vor fi discutate la un summit pe tema securităţii cibernetice care va avea loc vineri, la Palo Alto, California, la care preşedintele american Barack Obama va cere liderilor din sectorul tehnologiei să îmbunătăţească relaţiile de colaborare şi să face mai multe schimburi de informaţii.
Unii analişti se întreabă însă cum poate avea loc colaborarea dacă cele mai mari companii din industria Internetului nu se pot înţelege între ele.
Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze, iar cei ai Microsoft au făcut referire la o declaraţie anterioară, potrivit căreia practica Google seamănă cu "jocul de-a prinselea", ilustrând neînţelegerile pe această temă.
Oponenţii Google susţin că practicile Google pun în pericol securitatea online, prin dezvăluirea breşelor de securitate înainte ca acestea să poată fi eliminate.
Hackerii lucrează rapid pentru a exploata problemele, odată ce sunt cunoscute. Astfel, hackeri din China s-au folosit anul trecut de un bug de securitate numit "Heartbleed", pentru a ataca sistemul Community Health Systems Inc.
În ianuarie, Apple a cerut Google să aştepte o săptămână înainte de a face publice trei deficienţe din sistemul de operare Mac OS X. Google ştia că se lucrează la eliminarea problemei şi avea în posesie o versiune actualizată a softului, întrucât lucrează ca dezvoltator pentru Apple, dar cu toate acestea a refuzat şi a publicat informaţia, a spus o persoană apropiată situaţiei.
Microsoft la rândul său a solicitat încă două zile pentru a elimina o problemă a Windows, dar Google a refuzat şi a anunţat-o public.
Susţinătorii Google spun pe de altă parte că această abordare fermă poate modifica fundamental practicile din industrie, în care rezolvarea breşelor de securitate poate dura luni de zile sau chiar ani.
Potrivit unei analize efectuate de Risk Based Security, Project Zero a identificat 39 de vulnerabilităţi în produsele Apple şi 20 în cazul celor ale Microsoft. De asemenea, au fost descoperite 37 de probleme la softul Adobe Systems şi 22 în cazul softului FreeType.
Project Zero a publicat detalii referitoare la breşe de securitate înainte să existe remedii pentru acestea de circa 16 ori în cazul produselor Apple, de trei ori în cazul Microsoft şi o dată în cazul Adobe.
Google a creat Project Zero după descoperirea bug-ului Heartbleed şi a activităţilor de spionaj ale Agenţiei Naţionale de Securitate şi ale altor guverne.
Google contribuie la dezvoltarea pieţei serviciilor de administrare şi eliminare a vulnerabilităţilor software, care ar putea creşte la 1 miliard de dolari până în 2018, de la circa 600 de milioane de dolari în 2014, a declarat Christopher Kissel, analist la compania de cercetare a pieţei Frost & Sullivan.
Kissel consideră că furnizorii de servicii în domeniul managementului vulnerabilităţilor, precum Hewlett-Packard, Tenable Network Security şi Qualys, ar putea profita de fondurile mai mari alocate rezolvării acestor probleme.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate