Google Inc formează un nou conglomerat, Alphabet Inc, şi devine o filială a acestuia

Google Inc formează un nou conglomerat, Alphabet Inc, care urmează să încorporeze unităţile tot mai diversificate de afaceri şi de investiţii, ce aduc totuşi mai puţin profit imediat decât motorul de căutare pe Internet, a anunţat compania luni, relatează DPA în pagina electronică.

Urmărește
1751 afișări
Imaginea articolului Google Inc formează un nou conglomerat, Alphabet Inc, şi devine o filială a acestuia

Google Inc formează un nou conglomerat, Alphabet Inc, şi devine o filială a acestuia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cofondatorul şi directorul general al Google Larry Page a anunţat, într-o postare pe blogul oficial al companiei, că Alphabet este o "colecţie de companii", în care Google este cea mai mare dintre ele.

"Acest nou Google este un pic mai suplu, iar companiile care se află destul de departe de principalele noastre produse de Internet vor face, în schimb, parte din Alphabet", a scris el.

"În esenţă, credem că acest lucru ne oferă mai mult spaţiu de management, să putem să facem în mod independent lucruri care nu au prea multă legătură între ele", a adăugat Page.

Google Inc va fi înlocuită de către Alphabet Inc ca societate cotată la bursă. Toate acţiunile vor fi convertite în mod automat la paritatea de unu la unu în acţiuni Alphabet, iar Google va deveni o filială deţinută integral.

Alphabet nu este concepută ca marcă de consum, iar fiecare filială va avea propriul director executiv.

Între actualele filiale ale Google se află Google Maps, YouTube, browserul şi sistemul de operare Chrome şi Android.

Din Alphabet vor face parte, în mod separat, filialele axate asupra sănătăţii Calico şi Life Sciences, alături de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now şi altele.

Pe de altă parte, odată cu transformarea celebrului motor de căutare într-o filială a noii entităţi, Alphabet va fi condusă de către Larry Page, relatează Le Monde în secţiunea online Pixels.

Noul director general al filialei Google este Sundar Pichai, un tânăr aflat în plină ascensiune şi protejatul lui Page. Însărcinat cu sistemul de operare pentru telefoane mobile Android şi navigatorul de Internet Crome, Pichai a fost numit în octombrie 2014 vicepreşedinte pentru produse. În opinia a numeroşi observatori el a devenit numărul doi în companie.

"Sunt foarte norocos să pot conta pe o persoană atât de talentată ca el, care să conducă noul Google", a scris page pe blogul oficial al Google. "Acest lucru îmi va permite să-mi eliberez din timp", adaugă cel.

Bloomberg BusinessWeek îl prezenta pe Sundar Pichai, în iunie 2014, ca pe "cel mai puternic om în domeniul mobil". El era prezentat de către Larry Page ca având "o mare expertiză tehnică, o viziune bună în ceea ce priveşte produsele şi un fler antreprenorial formidabil. Este o combinaţie rară şi ceea ce face din el un mare lider". Aceste cuvinte ale fondatorului Google rezumă încrederea cadrelor motorului de căutare în acest inginer IT, născut în India în 1972.

După decizia de la sfârşitul lui 2014, Pinchai şi-a asumat responsabilitatea unor aplicaţii-far, ca cercetarea, cartografia (Google Maps), comerţul şi anunţurile publicitare, continuând totodată să conducă echipele implicate în Android, Chrome (atât browserul, cât şi sistemul de operare) şi Google Apps. Este vorba despre tot atâtea sectoare în care noul CEO Google a lucrat deja, la diferite niveluri de responsabilitate, după ce a venit în companie în 2004.

Înainte să vină la Google, Sundar Pichai a lucrat la specialistul în semiconductori Applied Materials şi la cabinetul de consultanţă McKinsey. El este licenţiat al Institutului indian de Tehnologie Kharagpur şi totodată titularul unor masterate în ştiinţe la Universitatea Stanford şi managementul afacerilor la Wharton School de la Universitatea Pennsylvania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici