Google se pregăteşte să cumpere Wiz cu 23 de miliarde de dolari. Ar fi cea mai mare achiziţie făcută vreodată de un big tech

Google se pregăteşte să cumpere Wiz cu de miliarde de dolari. Ar fi cea mai mare achiziţie făcută vreodată de un big tech.

Urmărește
8885 afișări
Imaginea articolului Google se pregăteşte să cumpere Wiz cu 23 de miliarde de dolari. Ar fi cea mai mare achiziţie făcută vreodată de un big tech

Google se pregăteşte să cumpere Wiz cu de miliarde de dolari. Ar fi cea mai mare achiziţie făcută vreodată de un big tech.

Potrivit zvonurilor publicate de Wall Street Journal, holdingul Google negociază achiziţia Wiz, un start-up care se ocupă de securitate cibernetică, pentru aproximativ 23 de miliarde de dolari: o operaţiune-record, preţul fiind aproape dublu faţă de cele 12,5 miliarde cu care Motorola Mobility a fost cumparată în 2012.

Google îşi propune să se extindă într-un sector, cel al securităţii cibernetice, care a cunoscut o creştere rapidă în ultimii ani. Fondată în 2020 în Israel, Wiz a ajuns la 12 miliarde de dolari, în cea mai recentă evaluare.

Printre cele mai bogate start-up-uri care nu se ocupă direct de inteligenţa artificială, la începutul acestui an a strâns un miliard de finanţare şi a închis 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ 350 de milioane de dolari.

Acum, a ajuns în vizorul gigantului Google, care ar fi oferit aproape dublu faţă de cât valorează pe piaţă. Negocierile pentru achiziţia start-up-ului de securitate cibernetică ar fi conduse personal de CEO-ul Google Cloud, Thomas Kurian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
google,
wiz

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici