Gorghiu: Cam 40 de ani va dura să vedem egalitatea dintre bărbaţi şi femei

Cam 40 de ani va dura să vedem egalitatea dintre bărbaţi şi femei, spune ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu: „În acest ritm, poate nepoatele noastre vor vedea o lume echitabilă”.

Urmărește
256 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Cam 40 de ani va dura să vedem egalitatea dintre bărbaţi şi femei

Gorghiu: Cam 40 de ani va dura să vedem egalitatea dintre bărbaţi şi femei

„40 de ani. Cam atât va dura să vedem egalitatea dintre bărbaţi şi femei. În acest ritm, poate nepoatele noastre vor vedea o lume echitabilă. Noi avem datoria să adoptăm măsuri rapide, concrete de protejare şi promovare a femeilor - inclusiv în domeniul securităţii. Am participat ieri (miercuri - n.r.) la Reuniunea ministerială în domeniul Femeile, Pacea şi Securitatea, în marja celei de-a 79-a Adunare Generală a ONU. România a adoptat deja în august al doilea Plan Naţional de Acţiune şi a doua Strategie Naţională privind femeile, pacea şi securitatea. Abordarea României funcţionează: avem un ofiţer ca punct focal naţional. Am nominalizat consilieri de gen în toate instituţiile din sectorul de securitate. Există un grup de lucru naţional pentru monitorizarea implementării acestuia”, scrie pe Facebook Alina Gorghiu.

Ea aminteşte şi de războiul din Ucraina.

„Războiul este la graniţa României. Iar de la începutului lui, peste 10 milioane de refugiaţi ucraineni au traversat România. Aceasta este populaţia unor ţări precum Grecia sau Suedia. Este mai mult decât populaţia din Austria sau Norvegia. Marea majoritate sunt femei. Acesta este motivul pentru care în Planul nostru naţional de acţiune FPS prevenirea şi combaterea violenţei sexuale şi protejarea femeilor din taberele de refugiaţi sunt priorităţi de top. În septembrie, am fost la Vilnius, unde toţi miniştrii europeni ai justiţiei au discutat despre crimele oribile comise împotriva femeilor şi copiilor, nu uitaţi despre violul folosit ca armă de război. Nu-mi pot imagina cum am putea face asta fără femei la masă. Acolo, am susţinut cea mai rapidă modalitate de a înfiinţa un Tribunal pentru Crima de agresiune împotriva Ucrainei. Trebuie să aducem liderii ruşi în faţa justiţiei”, încheie Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici