- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Grecia, învinsă nu doar de criză, ci şi de corupţie. România nu poate aştepta prăbuşirea pentru a se decide să facă ceva în această privinţă
Cu venituri în 2010 de 39,1% din PIB, dar cu cheltuieli de 49,5% din PIB, Grecia a fost îngenuncheată. O ţară în care a nu plăti impozite este un fapt banal, iar a lua mită face parte din cotidian nu putea decât să-şi adauge acest blestem peste cel provocat de criză.
Grecia, învinsă nu doar de criză, ci şi de corupţie. România nu poate aştepta prăbuşirea pentru a se decide să facă ceva în această privinţă
De ce par aceste lucruri atât de comune şi dacă ar fi să învăţăm ceva din tragedia grecilor, care ar fi lecţia pentru România?
Unul dintre profesorii de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a făcut în urmă cu ceva vreme un experiment. Profesorul Dumitru Borţun, titularul cursului de "Responsabilitatea socială corporativă", povesteşte că, în urma acestuia, a aflat că majoritatea şoferilor de taxi din Bucureşti nu-şi făceau analizele medicale obligatorii, ci dădeau şpagă la doctor pentru a primi confirmarea că sunt bine: întâi 70 de lei, apoi 80 şi în final 100 de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
Şpaga creştea pe măsură ce situaţia economică se înrăutăţea, spre nemulţumirea taximetriştilor. Întrebarea profesorului către taximetrişi: "Dacă dumneata ai fi în locul medicului, ai lua mită?". Răspunsul taximetriştilor, aşa cum a fost relatat de profesorul specialist în interacţiunea culturilor şi a civilizaţiilor: "Aş lua, da nu aşa mult!".
Cea mai mare problemă identificată de experţii europeni la fondurile europene este lipsa de performanţă a managerilor.
"Mai bine aveţi angajaţi mai puţini şi mai bine plătiţi", a declarat recent pentru ZF responsabilul pentru România al Directoratului General pentru Politici Regionale din cadrul Comisiei Europene, Anton Schrag.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO