- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Grecia şi instituţiile financiare internaţionale au convenit reducerea TVA
Grecia şi echipa de oficiali ai Comisiei Europene, FMI şi Băncii Centrale Europene aflată la Atena au convenit reducerea taxei pe valoare adăugată pentru a obţine sprijinul politic necesar în vederea adoptării de noi măsuri de austeritate, scrie presa elenă.
Grecia şi instituţiile financiare internaţionale au convenit reducerea TVA (Imagine: Mediafax Foto)
Cotidianul financiar Imerisia notează, fără a preciza sursa informaţiei, că guvernul elen a primit avizul instituţiilor financiare internaţionale pentru reducerea TVA la 20%, de la 23%, pentru a câştiga susţinerea opoziţiei în parlament în vederea adoptării unor noi măsuri de scădere a deficitului bugetar.
Opoziţia conservatoare a votat împotriva planului de bailout convenit cu un an în urmă de guvern pentru evitarea default-ului (incapacitate de plată) şi a exercitat în tot acest timp presiuni asupra puterii pentru reduceri de taxe care să revigoreze activitatea economică, argumentând că măsurile luate de executiv "sufocă" economia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Grecia a încheiat în luna mai a anului trecut un acord cu UE şi FMI pentru un pachet de finanţare externă de 110 miliarde euro. Guvernul nu a reuşit însă să îndeplinească obiectivele de reducere a deficitului bugetar, iar riscul unui default pe datoria de stat de 150% din PIB (327 miliarde euro) este o posibilitate tot mai vehiculată în pieţe.
Autorităţile şi instituţiile financiare internaţionale trebuie să găsească urgent măsuri de astupare a iminentului gol de finanţare din perioada 2012-2013. FMI a avertizat săptămâna trecută că ar putea bloca plata următoarei tranşe din împrumutul convenit anul trecut, scadentă la 29 iunie, dacă UE nu garantează că va acoperi necesarul de finanţare al Atenei pe anul viitor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 10:40