- Home
- Economic
- LONDRA, (03.03.2015, 18:27)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Grecia va primi finanţare din partea BERD până în 2020, pentru reformarea economiei
Grecia, cel mai îndatorat stat din Uniunea Europeană, va primi finanţare din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), până în 2020, pentru reformarea economiei, transmite Bloomberg.
Urmărește
208 afișări
Grecia va primi finanţare din partea BERD până în 2020, pentru reformarea economiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
BERD vrea să pună capăt deficitului de capital cu care se confruntă companiile private elene, în special firmele mici şi mijlocii, a declarat marţi, la Bruxelles, preşedintele instituţiei financiare, Suma Chakrabarti.
"Există două domenii în care BERD poate să facă o serie de operaţiuni, în primul rând să ajute companiile elene să redobândească acces la finanţare. Un alt domeniu în care am vrea să facem mai mult este integrarea economică regională, să finanţăm domenii precum energia şi infrastructura", a spus Chakrabarti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
De ce s-a dublat numărul bolnavilor de diabet în ultimii 30 de ani
-
Cu o pizza pe masă, Nicuşor Dan le arată bucureştenilor unde se duc banii oraşului
-
Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat în februarie extinderea cu patru luni a programului de salvare a Greciei, după ce guvernul de la Atena s-a angajat să îmbunătăţească colectarea taxelor, să consolideze fondurile de pensii şi să continue privatizările.
În cadrul acordului, Comisia Europeană, Bănca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional şi-a exprimat sprijinul pentru angajamentele Greciei.
Grecia nu poate accesa noi fonduri prin program de salvare, inclusiv viitoarea tranşă de sprijin de 7 miliarde de euro, dacă nu prezintă un program de măsuri de reformă.
Datoriile Greciei depăşesc 300 de miliarde de euro şi sunt echivalente cu 176% din PIB. Din 2010, statul elen a obţinut două programe de salvare în valoare cumulată de 240 de miliarde de euro.
Guvernul elen a solicitat să devină beneficiar al finanţărilor BERD în noiembrie anul trecut, iar actualul executiv condus de Alexis Tsipras a menţinut solicitarea.
Grecia, acţionar al BERD din 1991, a contribuit cu 2,3 miliarde de euro la finanţările acordate de instituţie în Europa emergentă, în special în regiunea balcanică. BERD a susţinut subsidiarele băncilor elene în România, Bulgaria şi unele foste republici iugoslave, în timpul crizei financiare mondiale.
Anul trecut, BERD a făcut investiţii totale de 8,9 miliarde de euro, în prezent acordând finanţări în 35 de ţări.
Cipru a devenit la rândul său beneficiar al fondurilor BERD în 2014, urmând să primească sprijin din partea băncii până în 2020.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe