Grecii nu vor să renunţe la euro şi cred că integrarea în UE este un avantaj

La 30 de ani după ce Grecia a devenit membră a Uniunii Europene şi la mai mult de un deceniu de când aceasta a renunţat la drahmă, una dintre cele mai vechi monede din lume, pentru euro, guvernul ţării încearcă să evite prima intrare în incapacitate de plată a datoriilor din regiune.

Urmărește
205 afișări
Imaginea articolului Grecii nu vor să renunţe la euro şi cred că integrarea în UE este un avantaj

Euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

În condiţiile în care atenienii calculează costul protestelor de luna trecută, majoritatea grecilor au ajuns să considere că stabilitatea financiară şi costul menţinerii monedei euro implică sacrificii în creştere pentru o ţară care a îndurat ocupaţia nazistă, foametea, hi­perinflaţia, războiul civil şi apoi o dictatură militară.

Protestatarii au provocat daune de 800.000 de euro în Atena în timpul a două zile de violenţe din luna iunie în timp ce primul-ministru George Papandreou lupta pentru supravieţuire politică în parlament, scrie Bloomberg.

Premierul a câştigat un vot de încredere şi apoi susţinere pentru un nou pachet pe cinci ani de măsuri de austeritate şi vânzări de active de stat în valoare de 78 de miliarde de euro în aceleaşi zile pentru a obţine noi fonduri internaţionale.

Elsa Papadimitriou, parlamentar din partea partidului de opoziţie Noua Democraţie timp de 20 de ani, a sfidat linia partidului şi a susţinut pachetul.

"Planul pe termen mediu este o soluţie, bună sau nu se va vedea, însă imperativă", a declarat Papadimitriou.

Citeşte mai multe despre renunţarea la euro a Greciei pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici