Reprezentanţii operatorului aerian au încercat să blocheze greva, a 13-a în ultimele 18 luni, cu un ordin temporar de supendare din partea justiţiei, care a decis însă că protestul sindicatului Vereinigung Cockpit este legal, relatează Reuters.
„Dacă nu vom primi o nouă ofertă din partea Lufthansa vom declanşa o nouă grevă”, a declarat Markus Wahl, purtător de cuvânt al Vereinigung Cockpit, pe aeroportul din Frankfurt.
El a precizat că grevele pot fi declanşate oricând, dar sindicatul va anunţa protestul cu 24 de ore înainte.
Protestele piloţilor sunt legate de pensii, salarii şi planurile Lufthansa de a extinde operaţiunile low-cost. Ei cer conducerii grupului să oprească extinderea diviziei Eurowings, care are licenţă de operare în Austria.
Conducerea Lufthansa susţine că trebuie să reducă cheltuielile pentru a concura cu operatorii low-cost precum Ryanair, care ţintesc piaţa germană.
Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, a majorat miercuri estimările de profit pentru actualul an fiscal cu 25%, datorită traficului ridicat de pasageri din perioadă verii.
Asociaţia patronală germană BDA a avertizat că grevele de la Lufthansa afectează întreaga economie germană, obiectivele piloţilor fiind discutabile din punct de vedere legal.
În România, cinci zboruri de pe Aeroportul Otopeni dus-întors către Munchen şi Frankfurt au fost anulate miercuri dimineaţa din cauza grevei Lufthansa. De asemenea, patru curse au fost anulate pe ruta Timişoara-Munchen, dus-întors, iar pasagerii afectaţi vor fi redirecţionaţi către alte zboruri.
Protestul de miercuri al piloţilor companiei Lufthansa are loc în intervalul 00.01 – 23.59 (ora Germaniei).