- Home
- Economic
- NEW YORK, (16.01.2014, 19:34)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Grupul farmaceutic Actavis va ieşi de pe piaţa chineză, nemulţumit de condiţiile de afaceri
Grupul american Actavis, al doilea mare producător de medicamente generice la nivel mondial în funcţie de capitalizarea de piaţă, va ieşi de pe piaţa chineză, marcată de investigaţiile privind politicile incorecte de marketing ale companiilor farmaceutice, din cauza mediului de afaceri dificil.
Urmărește
180 afișări
Grupul farmaceutic Actavis va ieşi de pe piaţa chineză, nemulţumit de condiţiile de afaceri (Imagine: Mediafax Foto/AFP )
China este o piaţă cu 1,3 miliarde de clienţi potenţiali, dar guvernul a făcut ca mediul de afaceri să fie dificil, a declarat directorul general al Actavis, Paul Bisaro, citat de Bloomberg.
"Nu este un climat de afaceri prietenos. Dacă vom aloca resurse, o vom face acolo unde am putea obţine cel mai mare câştig cu riscuri minime. China este prea riscantă", a spus Bisaro.
La nivel mondial, Actavis, înregistrat în Irlanda, deţine peste 30 de fabrici, cu o capacitate anuală de 44 de miliarde de unităţi, şi operează prin mai multe divizii. În România, Actavis deţine fabrica de medicamente oncologice Sindan, achiziţionată în 2006 pentru 150 milioane euro. În primele nouă luni, grupul a obţinut venituri nete de 5,9 miliarde de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
China nu este o piaţă mare pentru producătorul de medicamente generice, care are în această ţară câteva sute de angajaţi. Actavis obţine în regiune un profit anual de circa 4-6 milioane de euro.
Acţiunile Actavis sunt în declin cu 2,3% la bursa din New York, dar preţul acestora a crescut de peste două ori în ultimele 12 luni.
Producători mari de medicamente din Statele Unite şi Europa, cum este GlaxoSmithKline, sunt investigaţi, din luna iunie, de autorităţile chineze în legătură cu practicile de marketing şi dare de mită.
Actavis nu a fost acuzată de corupţie, dar Bisaro a spus că dacă ar apărea astfel de probleme în China nu este convins că grupul ar fi tratat corect.
"Dacă ceva merge prost, trebuie să poţi merge la guvern să îi ceri sprijinul. Dacă guvernul spune nu, atunci este o problemă", a apreciat Bisaro.
În opinia sa, având în vedere prezenţa redusă a Actavis în China, "nu se justifică frustrarea şi îngrijorarea".
Bisaro a mai arătat că în China nu sunt asigurate condiţii egale pe piaţă, iar din acest motiv este dificil pentru companii să concureze.
"Trebuie să existe o anumită consecvenţă în aplicarea regulilor şi nu sunt sigur că China nu ajuns la această consecvenţă, a explicat şeful Actavis.
În schimb, Bisaro intenţionează să folosească energia companiei în alte regiuni, el anticipând că procesul de consolidare din industria farmaceutică va continua, producătorii urmărind îmbunătăţirea marjelor de profit şi reducerea costurilor.
Actavis va păstra deschise toate opţiunile, una dintre posibilele ţinte fiind o divizie producătoare de produse fără patent a Pfizer, care a realizat vânzări de 10,2 miliarde de dolari în 2012 şi care urmează să fie separată de grupul american.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului