Grupul farmaceutic Actavis vrea o creştere anuală a vânzărilor de 15-20% în România

Grupul farmaceutic islandez Actavis vrea o creştere anuală a vânzărilor de 15-20% în România, susţinută de mai multe categorii de produse, a declarat directorul executiv al Actavis Group, Claudio Albrecht, care a apreciat că piața locală de medicamente are potențial de dublare.

Urmărește
26 afișări

"Vrem să creştem în România cu un procent de 15-20% pe an, în special pentru că putem creşte de la o bază joasă pe ariile non-oncologice", a arătat Albrecht.

Actavis România a înregistrat anul trecut vânzări în valoare de 93 milioane de euro, în scădere cu 8% față de 2009, pe fondul diminuării vânzărilor pe segmentul produselor oncologice. Acestea reprezintă aproximativ 80% din vânzările Actavis România, restul fiind generat de medicamentele cardiovasculare şi cele pentru sistemul nervos central.

Albrecht a adăugat că în România marginile de profit nu sunt cele aşteptate.

"Nu poți fi niciodată mulţumit de marginile de profit atunci când eşti implicat puternic în afaceri cu spitalele, pentru că problema spitalelor din România este că nu plătesc într-un interval rezonabil şi trebuie să te finanțezi pentru multe luni, fapt care îți afectează profitul", a explicat directorul executiv al Actavis Group.

Albrecht a precizat că piața farmaceutică din România s-ar putea dubla în următorii 2-3 ani, dacă ar fi majorate fondurile alocate acestui sector.

"Piața are mult potențial, România are o populație numeroasă. Dacă te uiți la cheltuielile cu sănătatea per capita, acestea sunt foarte reduse, deci potențialul de creştere este enorm pentru România. Cred că dacă ar fi bani la dispoziție, piața ar creşte mult mai mult. De asemenea, cred că piața va creşte cu 8-10%, dar nu atât ar trebui să crească. Piața are potențial de a se dubla în 2-3 ani dacă fondurile sunt puse la dispoziție şi dacă sistemul de asigurări sociale funcționează", a arătat Albrecht.

Piața farmaceutică din România s-a ridicat anul trecut la 9,62 miliarde de lei (2,28 miliarde de euro), în creştere cu 18,7% faţă de 2009, potrivit companiei de cercetare şi studii de piaţă Cegedim.

Grupul islandez Actavis deține o unitate de producție de medicamente oncologice în Bucureşti, Sindan Pharma, pentru care a plătit 147,5 milioane de euro în martie 2006.

"Fabrica din România este unitatea de producție principală pentru oncologice. Cu toate acestea, din cauza poziționării, avem unele restricții la fabrica din Bucureşti, care este situată în centrul oraşului. Cu cât creştem mai mult, cu atât trebuie să ne orientăm mai mult către Italia, pentru că acolo avem capacitate mai mare, în prezent unitatea din România fiind la capacitate maximă", a mai spus CEO Actavis Group.

El a lăudat specialiştii români care lucrează în unitatea de producție din Bucureşti.

"Cred că specialiştii din România au un background educațional şi capacitatea de a improviza, oamenii au învățat să facă lucruri mari cu puțin. Nu cred că dacă ai trimite un german, un elvețian sau un austriac la Sindan ar putea să obțină aceleaşi rezultate ca oamenii de acolo", a spus Albrecht.

În ceea ce priveşte posibilitatea de noi achiziţii la nivel local, directorul executiv al Actavis Group a arătat că România este o piață importantă în Europa de Est, iar "dacă va apărea o oportunitate interesantă, cu siguranță va fi luată în calcul".

Grupul Actavis a inaugurat luni sediul central din Zug, Elveția, în care a investit cinci milioane de euro, clădirea fiind inchiriată. În unitate vor lucra 150 de persoane din 29 de țări.

"Unul dintre motivele pentru care am venit aici este pentru că se pot realiza multe conexiuni aeriene, ne-am uitat la un loc de unde să putem călători către toate țările în care activăm. (…) În plus, deşi în alte țări costurile de zi cu zi sunt mai mici, cele cu taxele sunt mai mari, iar acesta a fost un alt motiv pentru care am ales Elveția", a precizat Albrecht.

Grupul Actavis, cu activitate în 40 de țări şi cu un număr de 10.000 de angajați, a înregistrat anul trecut afaceri de 1,7 miliarde de euro. În acest an, Actavis vrea să obțină vânzări de două miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici