În urma preluării, Sigma-Aldrich, una dintre cele mai mari companii americane din domeniul ştiinţei şi tehnologiei, va avea o contribuţie imediată la veniturile Merck, se arată într-un comunicat al companiei germane.
În 2013, Merck a obţinut venituri de 11,1 miliarde de euro.
Acţiunile Merck au înregistrat în urma informaţiei cea mai mare creştere din aproape şase ani, de 9,4%, la bursa din Frankfurt, conferind companiei o capitalizare de 32,2 miliarde de euro.
Achiziţia va accelera strategia Merck de dezvoltare în alte domenii decât cel mai dezvoltării de medicamente, într-o perioadă în care divizia sa de biotehnologie, Serono, cumpărată în 2007, a avut dificultăţi în crearea unor noi produse.
Merck a mai cumpărat în 2010 compania Millipore, un producător de echipamente de laborator şi produse chimice, pentru circa 6 miliarde de dolari.
„Pare că se îndepărtează de dezvoltarea de medicamente, în care nu au avut succes în ultimii cîţiva ani”, a declarat Asthika Goonewardene, analist la Bloomberg Intelligence, în Londra.
Merck, companie de familie fondată în 1668, cel mai vechi producător de medicamente şi produse chimice din lume, a obţinut anul trecut 58% din venituri pe piaţa farmaceutică, iar în industria chimică 39%.
În afară de produse chimice şi echipamente de laborator, Merck fabrică şi cristale lichide utilizate la ecranele plate destinate televizoarelor.
Preluarea Sigma-Aldrich ar urma să fie finalizată la jumătatea anului viitor, potrivit Merck.