Grupul OTP nu a găsit o ţintă adecvată pentru achiziţie în România

Grupul ungar OTP nu a găsit o ţintă adecvată pentru preluare în România, piaţă pe care o consideră de importanţă strategică, şi ar putea face în curând o achiziţie în ţările în care are o cotă de piaţă redusă, a declarat directorul general al OTP, Sandor Csanyi.

Urmărește
238 afișări
Imaginea articolului Grupul OTP nu a găsit o ţintă adecvată pentru achiziţie în România

Grupul OTP nu a găsit o ţintă adecvată pentru achiziţie în România - director general (Imagine: Medifax Foto/AFP)

Grupul ar putea face în curând o achiziţie în ţările în care are o cotă de piaţă redusă, dar analizează în continuare şi instituţiile de credit din Ungaria, a răspuns Csanyi la o întrebare a unui acţionar, potrivit cotidianului ungar Portfolio. Acţionarii OTP s-au reunit vineri la adunarea generală anuală.

OTP a privit întotdeauna România ca o ţintă strategică, întrucât este o ţară vecină şi membră a Uniunii Europene, dar banca nu a identificat o ţintă adecvată pentru achiziţie pe această piaţă, a spus Csanyi.

Banca ungară are o cotă de piaţă redusă în Serbia, ţară din care se retrag mai multe instituţii de credit, astfel că OTP analizează posibile ţinte în Serbia şi nu exclude achiziţii în Croaţia.

Instituţia financiară ungară a anunţat încă din 2009 că este interesată să cumpere o bancă din România şi a analizat mai multe bănci de mici dimensiuni în ultimii ani fără să încheie o tranzacţie.

Şeful OTP a declarat că nu consideră că, în actualul context economic şi fiscal, o instituţie de credit străină ar intra pe piaţa ungară. Băncile străine din Ungaria nu au suficient capital pentru a pelua alte bănci, în timp ce OTP dispune de resursele necesare pentru achiziţii, a spus el.

OTP are operaţiuni în Ungaria, Slovacia, Croaţia, România, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Ucraina şi Rusia.

Grupul ungar deţine pe piaţa locală OTP Bank România, OTP Leasing România, OTP Consulting România, companie cu activităţi de consultanţă pentru investitori, autorităţi locale şi IMM-uri, şi OTP Asset Management România, societate de administrare a investiţiilor, OTP Real Estate Services România, OTP Advisors România şi OTP Factoring România.

OTP Bank România şi-a redus anul trecut cu 25% pierderea faţă de anul precedent, de la 5,53 miliarde de forinţi la 4,14 miliarde de forinţi (13,9 milioane de euro), ca urmare a creşterii profitului operaţional şi a scăderii provizioanelor. Banca se plasa la finele anului trecut pe locul 18 în topul instutuţiilor de credit din România după valoarea activelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici