- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.07.2011, 19:06)
- Lucia Efrim , Lucia Efrim ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernanţa corporatistă a societăţilor de stat, subiect de discuţie între delegaţiile MJ, BM şi FMI
Conducerea Ministerului Justiţiei a avut, marţi, o discuţie cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale pe subiectul guvernanţei corporatiste a societăţilor de stat, partea română anunţându-şi intenţia promovării unui act normativ.
Urmărește
151 afișări
Guvernanţa corporatistă a societăţilor de stat, subiect de discuţie între delegaţiile MJ, BM şi FMI (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
"Conducerea Ministerului Justiţiei, reprezentată de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, secretarul de stat, Alina Bica şi secretarul general, Gabriel Tănăsescu, a avut marţi, o întâlnire de lucru cu o delegaţie comună a Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, în cadrul unei misiuni de monitorizare a angajamentelor asumate de Guvernul României cu cele două organisme financiare internaţionale", informează Biroul d epresă al MJ.
În cadrul întâlnirii s-a discutat, în special, subiectul guvernanţei corporatiste a societăţilor de stat. Partea română a prezentat principalele soluţii preconizate de grupul tehnic interministerial mandatat să elaboreze proiectul de act normativ, arată sursa citată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Grupul de lucru va continua lucrările asupra proiectului şi îl va înainta ministerelor de resort, în vederea iniţierii procedurilor de aprobare a actelor normative la nivelul Guvernului, până la începutul lunii septembrie.
O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti în perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv şi a modului în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.
În luna martie, autorităţile române au decis să prelungească înţelegerea cu Fondul Monetar Internaţional, printr-un acord de tip preventiv în valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are România la FMI. Atunci, FMI a pus la dispoziţia României o primă tranşă în valoare de 60 de milioane de drepturi speciale de tragere (67 milioane euro).
Noul acord cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială.
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe