Guvernul a declarat război fenomenului shrinkflation. Consumatorii, asiguraţi că nu vor mai putea fi înşelaţi

Guvernul condus de Marcel Ciolacu mai ia o măsură importantă: agenţii economici vor fi obligaţi să informeze, clar şi vizibil pe ambalaj, dacă au redus gramajul fără a schimba preţul, iar consumatorii vor fi avertizaţi şi nu vor mai putea fi înşelaţi, spune fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.

Urmărește
668 afișări
Imaginea articolului Guvernul a declarat război fenomenului shrinkflation. Consumatorii, asiguraţi că nu vor mai putea fi înşelaţi

Guvernul a declarat război contra shrinkflation. Consumatorii, asiguraţi că nu vor mai putea fi înşelaţi

„Fie că vorbim de implementarea Directivei privind salariul minim european, fie că vorbim de măsurile de sprijin acordate cetăţenilor români cu venituri mici, fie că vorbim de plafonarea şi compensarea preţurilor la energie, şi asta bineînţeles după o liberalizare sălbatică făcută de PNL, dar şi de plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, PSD este singurul partid care apără cu adevărat puterea de cumpărare a cetăţenilor români”, scrie pe Facebook Marius Budăi.

Iată că, acum, adaugă Budăi, „guvernul condus de Marcel Ciolacu mai ia o măsură importantă pentru protejarea puterii de cumpărare a cetăţenilor români, dar şi pentru combaterea speculaţiilor cu preţurile produselor de larg consum şi de strictă necesitate”.

„Mai exact, agenţii economici vor fi obligaţi să informeze, clar şi vizibil pe ambalaj, dacă au redus gramajul fără a schimba preţul. Astfel, consumatorii vor fi avertizaţi şi nu vor mai putea fi înşelaţi. Această măsură a fost lansată de PSD cu scopul de a contracara tacticile unor agenţi economici care păreau să menţină preţurile, dar în realitate diminuau gramajul produselor, ceea ce reprezintă o scumpire indirectă”, încheie Budăi.

Fostul ministru se referă la fenomenul botezat la nivel internaţional cu termenul shrinkflation (ca să nu fie crescut preţul unui produs, se reduce gramajul acestuia).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
budăi,
consumatori,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici