Guvernul amână din nou modificarea Legii pieţei de capital. Ponta: Vreau să suflăm şi în iaurt!

Proiectul care modifică Legea pieţei de capital a fost din nou amânat de Guvern, premierul Victor Ponta spunând, în şedinţă, că la acest document se va lucra în continuare, deoarece vrea "să se sufle şi în iaurt" la redactarea prevederilor din proiect.

Urmărește
440 afișări
Imaginea articolului Guvernul amână din nou modificarea Legii pieţei de capital. Ponta: Vreau să suflăm şi în iaurt!

Guvernul amână din nou modificarea Legii pieţei de capital. Ponta: Vreau să suflăm şi în iaurt! (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

"Lucrăm în continuare la proiect. Vreau să suflăm şi în iaurt !", a spus Ponta.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că mai sunt aşteptate avize la acest proiect.

Proiectul s-a aflat pe agenda Guvernului şi în şedinţa precedentă, după o altă discuţie din luna octombrie, fiind amânat pentru această săptămână.

Ultima formă a proiectului de lege privind modificarea legii pieţei de capital relevă faptul că prevederea referitoare la eliminarea pragului de deţinere la societăţile de investiţii financiare (SIF), de 5% din totalul acţiunilor, a fost retrasă, fiind însă menţinută creşterea pragului de deţinere la operatorii de piaţă, de la 5% la 20% din totalul acţiunilor.

Proiectul iniţial, prezentat la începutul lunii octombrie, prevedea că pragul maxim obligatoriu pentru deţinerile de acţiuni la SIF-uri va fi eliminat, iar acţionarii societăţilor vor avea libertatea să stabilească, dacă doresc, o limită în acest sens, în timp ce plafonul pentru participaţiile la operatorii de piaţă va creşte de la 5% la 20%.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, declara, la finele lunii octombrie, că proiectul de modificare a legislaţiei privind piaţa de capital a fost discutat de Guvern doar în primă lectură şi va fi aşteptat un punct de vedere atât din partea BVB, BNR şi ASF, cât şi al Comisiei Europene.

"Proiectul de lege privind piaţa de capital s-a amânat pentru săptămâna viitoare, pentru că premierul a cerut formularea punctelor de vedere de către Comisia Europeană, Banca Naţională a României, ASF şi Bursa de Valori", afirma Calotă pe 21 octombrie.

La remarca presei că Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Banca Naţională a României (BNR) au avut reprezentanţi în grupul de lucru care a redactat proiectul de act normativ, oficialul guvernamental a arătat că, fiind un document foarte important, s-a solicitat ca toate entităţile interesate să exprime un punct de vedere, "ca să nu existe ulterior nemulţumiri pentru că, într-un fel sau altul, se poate distorsiona piaţa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici