- Home
- Economic
- PARIS, (04.07.2012, 18:23)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul francez creşte taxele pentru bogaţi şi companii
Guvernul francez a anunţat miercuri creşteri de taxe pentru bogaţi, companii petroliere şi financiare, precum şi pe dividende, prin care ar urma să obţină venituri de 7,2 miliarde euro, astfel încât să atingă ţintele de deficit bugetar şi să evite presiunile pe pieţele financiare.
Urmărește
534 afișări
Guvernul francez creşte taxele pentru bogaţi şi companii (Imagine: Mediafax foto/AFP)
Măsurile prefigurează majorări chiar şi mai mari de taxe anul următor, în contextul unui avans economic foarte lent, potrivit Bloomberg.
Din totalul de 7,2 miliarde de euro, 2,3 miliarde de euro ar urma să provină dintr-o taxă excepţională pe activele persoanelor bogate. Aproape 900 de milioane de euro vor rezulta din încheirea perioadei de scutire pentru plata unei taxe.
Măsurile includ şi taxe suplimentare pentru companiile petroliere şi financiare, cu venituri prognozate la câte 500 de milioane de dolari pentru fiecare sector, precum şi introducerea unui impozit pe dividende şi creşterea taxelor pe opţiuni de achiziţie de acţiuni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
"Ne confruntăm cu o situaţie economică şi financiară extrem de dificilă. Celor mai bogate familii şi marilor companii li se va cere să contribuie. În 2012 şi 2013, efortul va fi deosebit de greu", a declarat ministrul de Finanţe, Pierre Moscovici.
Curtea de Conturi din Franţa a anunţat, la începutul săptămânii, că guvernul trebuie să identifice venituri suplimentare şi reduceri de cheltuieli de 6-10 miliarde de euro pentru acest an şi de 33 de miliarde de euro anul următor pentru a respecta angajamentele privind deficitul bugetar.
Dobânda la împrumutirile pe zece ani accesate de Franţa se plasează la 2,55%, faţă de 6,21% în cazul Spaniei şi 5,71% în cel al Italiei.
Rectificarea bugetară adoptată de Franţa inversează politica promovată de fostul preşedinte Nicolas Sarkozy. Sarkozy a redus taxele pentru bogaţi, argumentând că aceştia vor fi încurajaţi astfel să rămână în Franţa, şi a eliminat impozitul pe salariu pentru orele lucrate suplimentar.
Actualul preşedinte, Francois Hollande, a declarat că bugetul pe 2013 va readuce taxele pentru bogaţi cu active de peste 1,3 milioane de euro la nivelul de dinanintea reducerii lor de către Sarkozy.
Companiile cu venituri de la 250 de milioane de euro în sus vor achita o parte din impozite mai devreme în acest an.
De asemenea, companiile vor plăti o taxă de 30% pe opţiunile pentru achiziţia de acţiuni, în urcare de la 14%. Directorii care primesc opţiunile, vor plăti, de asemenea, o taxă mai mare, de 10%, faţă de 8% în prezent.
Noul guvern francez va schimba şi o altă măsură adoptată de administraţia precedentă. Astfel, vor fi verificate posibilităţile materiale ale francezilor din străinătate înainte ca aceştia să-şi trimită copiii la şcolile de stat franceze.
Bugetul pentru anul următor va include şi o majorare la 75% a taxei pentru persoanele care câştigă peste 1 milion de euro.
Guvernul a anunţat şi reduceri de cheltuieli. Pentru perioada 2013-2015, executivul intenţionează să reducă numărul de angajaţi publici cu 2,5% anual, dar şi costurile operaţionale - inclusiv cu parcul auto - cu 10% anual, a anunţat Le Figaro în iunie.
Premierul, Jean-Marc Ayrault, a transmis ministerelor, cu excepţia Educaţiei şi Justiţiei, să reducă imediat cheltuielile cu 2,5%.
La prima şedinţă a guvernului, Hollande şi-a diminuat cu o treime propriul salariu şi pe cele ale miniştrilor, respectând o promisiune electorală.
Taxele ar urma să urce până în 2017 de la 43,9% din PIB la 46,5%, în timp ce cheltuielile ar urma să scadă de la 56,2% din PIB la 53,4% în 2017.
Îndatorarea statului este estimată să atingă un maxim de 90,6% din PIB anul următor, pentru a coborî la 79,6% în 2017.
Guvernul de la Paris ia în calcul o creştere economică de 0,3% în acest an, de 1,2% pentru anul următor şi de 2-2,5% anual în intervalul 2014-2017.
Citește pe alephnews.ro: Hamas a aprobat lista de 34 de ostatici propusă de Israel pentru un posibil schimb. Progresul în negocieri este legat de obținerea unui acord
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Europei Centrale și de Est îi lipsește infrastructura de încărcare pentru EV-uri. Bogdan Alecu: „Soluția pentru cei cu mașini electrice este să stea acasă și să aibă panouri fotovoltaice”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe