Guvernul lucrează la o lege care să asigure o pensie decentă persoanelor cu dizabilităţi

Premierul Marcel Ciolacu anunţă, după întâlnirea avută cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi ai Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, că va fi elaborată o lege distinctă care le asigure o pensie decentă persoanelor cu dizabilităţi.

Urmărește
412 afișări
Imaginea articolului Guvernul lucrează la o lege care să asigure o pensie decentă persoanelor cu dizabilităţi

Guvernul lucrează la o lege care să asigure o pensie decentă persoanelor cu dizabilităţi

„Nicio pensie aflată în plată nu va scădea în urma recalculării! Acest lucru este valabil şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Astăzi (vineri - n.r.), în urma întâlnirii avute cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi ai Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, am hotărât să lucrăm împreună pentru o lege distinctă care să trateze cu respect munca persoanelor cu dizabilităţi şi, în acelaşi timp, să le asigure dreptul la o pensie decentă, atât celor aflaţi acum la pensie, cât şi viitorilor pensionari”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Mai mult, adaugă el, va fi încurajată angajarea şi păstrarea în activitate a persoanelor cu nevoi speciale îndeosebi în administraţia publică pentru ca aceşti oameni să se integreze mai uşor în societate şi să le fie asigurată o viaţă demnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
pensii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici