Guvernul majorează pragurile veniturilor pentru acordarea tichetelor sociale. Valorile noilor praguri

Guvernul adoptă, în şedinţa de luni, majorarea pragului veniturilor, astfel încât pensionarii să poată beneficia de tichete sociale şi după recalcularea pensiilor, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește
2338 afișări
Imaginea articolului Guvernul majorează pragurile veniturilor pentru acordarea tichetelor sociale. Valorile noilor praguri

Guvernul majorează pragurile veniturilor pentru acordarea tichetelor sociale

La începutul şedinţei de Guvern, premierul a anunţat că Executivul va adopta o măsură complementară recalculării pensiilor, „ce asigură echitate pensionarilor care primesc tichete sociale, medicamente compensate şi ajutoare pentru încălzire”.

„Astfel, majorăm pragurile veniturilor obţinute de aceştia pentru ca, şi după recalculare, cei cu venituri reduse să primească în continuare ajutorul necesar”, a spus Ciolacu.

Conform acestuia, în cazul tichetelor sociale pentru alimente, limita de venituri va creşte de la 2.000 la 2.210 lei.

„Şi pentru pensionarii care beneficiază de compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor majorăm plafonul de venit de la 1.830 lei la 2020 lei pe lună. Astfel, susţinem cu fiecare dintre aceste forme de sprijin peste 2 milioane de oameni, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi familii cu un singur părinte”, a mai spus şeful Guvernului.

El a anunţat luarea unei decizii şi în privinţa ajutorului pentru încălzire.

„Sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor pentru acest tip de ajutor. Rămâne valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. În acest fel, ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul în perioada următoare”, a mai transmis Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici