Guvernul nipon vrea să redeschidă cea mai mare centrală nucleară din lume
Autoritatea japoneză de reglementare nucleară a ridicat miercuri dreptul de veto impus în urmă cu doi ani centralei nucleare Kashiwazaki-Kariwa, considerată cea mai mare centrală nucleară din lume. Centrala fusese deconectată după dezastrul de la Fukushima.
Guvernul nipon vrea să redeschidă cea mai mare centrală nucleară din lume
Centralei nucleare Kashiwazaki-Kariwa, operată de Tokyo Electric Power (TEPCO), i se permit astfel măsuri pentru a obţine permisiunea locală de repornire, relatează Reuters.
TEPCO este nerăbdătoare să repună în funcţiune cea mai mare centrală nucleară din lume pentru a reduce costurile de operare, dar repornirea are încă nevoie de acordul guvernelor locale din prefectura Niigata, oraşul Kashiwazaki şi satul Kariwa, unde se află aceasta.
Nu se ştie când s-ar putea întâmpla acest lucru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Cu o capacitate de 8.212 megawaţi (MW), centrala a fost deconectată din 2012, după ce dezastrul de la Fukushima, produs cu un an înainte, a dus la închiderea tuturor centralelor nucleare din Japonia la acea vreme.
În 2021, Autoritatea de Reglementare Nucleară (NRA) a interzis TEPCO să mai opereze Kashiwazaki-Kariwa, singura sa centrală atomică funcţională, din cauza unor încălcări ale normelor de siguranţă, inclusiv neprotejarea materialelor nucleare şi a unor paşi greşiţi în urma cărora un membru neautorizat al personalului a avut acces la zone sensibile ale centralei.
Invocând îmbunătăţiri ale sistemului de management al siguranţei, NRA a ridicat miercuri dreptul de veto care a împiedicat TEPCO să reia activitatea.
În urma acestei decizii, TEPCO a declarat că va continua eforturile pentru a recâştiga încrederea comunităţii locale şi a societăţii în general, în timp ce secretarul-şef al cabinetului japonez a declarat că guvernul va face partea sa pentru a sprijini acest proces.
Japonia, săracă în resurse, este dornică să pună în funcţiune mai multe dintre centralele sale nucleare pentru a-şi reduce dependenţa de combustibili fosili importaţi, cum ar fi gazul natural lichefiat (GNL).
Institutul de Economie Energetică din Japonia (IEEJ) a prognozat săptămâna trecută că importurile de GNL ale Japoniei vor scădea la 58,5 milioane de tone metrice în anul fiscal 2024/25, de la 64 de milioane de tone estimate pentru acest an.
Japonia are în prezent un total de 27 de reactoare nucleare închise definitiv, alte 21 dezactivate temporar (inclusiv cele 7 de la Kashiwazaki-Kariwa) şi alte 12 operaţionale, conform EFE.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO