- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.10.2017, 12:58)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul oferă sprijin financiar asociaţiilor de fermieri din sectorul legume-fructe. În ce condiţii se obţin banii
Executivul a aprobat o hotărâre privind acordarea de ajutor financiar organizaţiilor de producători şi altor forme asociative pentru comercializare din sectorul fructelor şi legumelor.
Urmărește
234 afișări
Guvernul oferă sprijin financiar asociaţiilor de fermieri din sectorul legume-fructe. În ce condiţii se obţin banii
Ajutorul financiar se asigură din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), urmare a modificării legislaţiei UE în sectorul fructelor şi legumelor.
Pentru a primi ajutorul financiar, beneficiarii trebuie să depună şi să aibă aprobat un program operaţional. Programele operaţionale au o durată minimă de 3 ani şi maximă de 5 ani.
Ajutorul financiar din partea UE va fi egal cu valoarea contribuţiilor financiare ale membrilor sau ale organizaţiei de producători plătite efectiv, dar limitat la 50% din valoarea reală a cheltuielilor suportate de organizaţia de producători, conform programului operaţional aprobat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
PSD a decis. Nu îl susţine pe Nicuşor Dan la preşedinţie. Adrian Ţuţuianu: "A înşelat aşteptările bucureştenilor”
-
Războiul din Ucraina. Bătălia pentru Pokrovsk, locul unde s-ar putea decide soarta războiului. Mina cheie pentru industria Ucrainei este pe cale să cadă în mâna ruşilor
-
Când guvernul/România are nevoie de 250 mld. lei, adică 50 mld. euro în 2025 doar pentru a trece anul, Coaliţia vine în faţa publicului cu restructurarea a două ministere şi 2/3 secretari de stat. În acest mod, nu va mai trece mult timp şi vom fi aruncaţi în categoria „junk”
Sprijinul financiar comunitar este limitat la 4,1% din valoarea producţiei comercializate (VPC) a fiecărei organizaţii de producători, pragul putând fi majorat în funcţie de anumite criterii. Procentul de 4,1% din VPC poate fi majorat la 4,6% din VPC în cazul organizaţiilor de producători şi la 4,7% din VPC în cazul altor forme asociative pentru comercializare, cu condiţia ca suma ce depăşeşte 4,1% din VPC să fie destinată măsurilor de prevenire şi gestionare a crizelor.
Organizaţiile de producători recunoscute până la data intrării în vigoare a hotărârii adoptat joi de Guvern îşi păstrează recunoaşterea şi pot beneficia de prevederile acesteia, cu condiţia respectării obligaţiilor asumate la data recunoaşterii.
Organizaţiile de producători care au un program operaţional aprobat înainte de data intrării în vigoare a hotărârii solicită în scris la centrele judeţene ale APIA, până la data de 1 noiembrie 2017, după caz continuarea, modificarea sau înlocuirea programului operaţional pentru a beneficia de prevederile hotărârii.
Prevederile se aplică inclusiv programelor operaţionale depuse spre aprobare pentru care nu a fost finalizată procedura de aprobare până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
Prin acordarea sprijinului financiar se urmăreşte creşterea cantitativă şi calitativă a produselor din sectorul fructe şi legume şi creşterea nivelului de valorificare a producţiei, care împreună pot asigura stabilizarea nivelului preţurilor produselor pe piaţă; asigurarea materiei prime pentru unităţile de procesare; echilibrarea balanţei comerciale prin stimularea ofertei de legume-fructe din producţia autohtonă.
Totodată, actul normativ prevede adoptarea de norme pentru punerea în aplicare a prevederilor acestei hotărâri, care se aprobă prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
La data intrării în vigoare a noii hotărâri se abrogă HG nr. 1078/2008 privind acordarea de sprijin financiar grupurilor de producători recunoscute preliminar şi organizaţiilor de producători în sectorul fructe şi legume, cu modificările şi completările ulterioare.
Citește pe alephnews.ro: Ce au căutat românii pe Google în 2024? Ei au devenit tot mai interesați de gestionarea eficientă a banilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Povestea hotelului Bulevard, devenit acum cel mai fotografiat loc din București. Locul unde era să fie ucis un rege al României
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe