- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul va plăti arierate şi în acest an din Fondul de rezervă bugetară, prin derogare de la lege
Sumele pentru plata arieratelor vor putea fi alocate şi în acest an din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Executivului, după sistemul aplicat în 2010, a decis Guvernul, prin derogare de la prevederile Legii finanţelor publice.
Guvernul va plăti arierate şi în acest an din Fondul de rezervă bugetară, prin derogare de la lege (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Decizia a fost luată prin ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern.
"Prin derogare de la prevederile Legii finanţelor publice, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se pot aloca, până la sfârşitul anului 2011, prin hotărâre a Guvernului, sume şi pentru plata arieratelor", se arată în actul normativ.
Legea finanţelor publice stabileşte că Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat şi ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, pentru finanţarea "unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Un studiu prezentat în luna iunie de către Institutul pentru Politici Publice arată că peste 70% dintre primarii care au obţinut în 2009 bani din Fondul de rezervă al Guvernului aparţin PDL, în condiţiile în care cu un an înainte, în 2008, edilii democrat-liberali au primit de la Executiv fonduri reprezentând doar 6% din total, cei mai mulţi bani fiind atribuţi atunci primăriilor PNL.
Fondul Monetar Internaţional a acordat României o nouă derogare privind arieratele, Guvernul ratând ţinta stabilită în această privinţă cu instituţia financiară la fiecare evaluare de la începutul acordului actual.
Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks, a declarat, în luna februarie, că datoriile restante ale companiilor de stat însumează echivalentul a 5% din PIB, facturile neplătite constituind o frână majoră pentru creşterea economică.
Având în vedere nivelul prognozat de autorităţi pentru PIB-ul din 2010, de 511 miliarde lei, rezultă că valoarea arieratelor companiilor de stat se ridică la peste 25 de miliarde lei (aproximativ 6 miliarde de euro).
Oficialul FMI a explicat atunci că va fi realizată o analiză completă a arieratelor şi în lunile următoare se va lucra împreună cu Guvernul la o soluţie "cuprinzătoare".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:11
-
astăzi, 12:34