- Home
- Economic
- KUALA LUMPUR, (27.08.2014, 13:06)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul vrea să aducă în România tehnologie malaeziană pentru construcţia de autostrăzi. Cum arată drumurile din Malaezia - FOTO
Companiile din Malaezia sunt aşteptate să investească în România în proiecte de infrastructură şi construcţii, precum căi ferate şi autostrăzi, a declarat miercuri secretarul de stat pentru afaceri globale în MAE Carmen Burlacu, în timpul unei vizite la Kuala Lumpur.
Urmărește
9769 afișări
Kuala Lumpur (Imagine: Shutterstock)
"Malaezia se descurcă foarte bine în aceste domenii. Am vrea să vedem tehnologia malaeziană implementată şi în România, în special în infrastructură şi sectorul energetic", a declarat Burlacu, potrivit agenţiei naţionale de ştiri din Malaezia.
România are în prezent 646 kilometri de autostradă, din care 113 kilometri au fost construiţi înainte din 1989.
Companiile din Malaezia pot face investiţii şi în alte sectoare economice din România, precum agricultura, industria alimentară, turism, fabricarea de produse electrice şi electronice, dar şi în petrol şi gaze, a spus Burlacu, într-o conferinţă de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
"Deşi investitorii mari în România sunt Germania, Olanda, Italia, SUA, Coreea de Sud şi Japonia, ne concentrăm acum pe Asia de Sud-Est, în particular pe Malaezia", a afirmat secretarul de stat.
România vrea să furnizeze Malaeziei expertiză în sectorul energetic, inclusiv tehnologie nucleară, termo, hidro, eoliană şi solară.
Schimburile comerciale dintre cele două ţări s-au situat la 96 de milioane de dolari în primele şase luni, iar pe parcursul întregului an sunt estimate să crească cu 10% faţă de anul anterior, când au depăşit 200 de milioane de dolari.
Ambasadorul României în Malaezia, Constantin Nistor, a adăugat că autorităţile române analizează şi schimburile culturale dintre cele două ţări, mai ales prin educaţie şi turism. În prezent, în România studiază circa 200 de malaezieni.
Anul trecut, peste 8.000 de turişti români au vizitat Malaezia, dublul numărului malaezienilor aflaţi ca turişti în România.
"Estimăm că aproximativ 10.000 de turişti români vor călători în Malaezia în acest an, faţă de 6.000 de malaezieni în România", a spus Nistor.
România exportă în Malaezia utilaje, tehnologie din industria de petrol şi gaze, materii prime, mobilier, textile şi încălţăminte, produse IT şi medicamente, în timp ce importurile vizează componente electronice, ulei de palmier şi biodisel.
În ultimii doi ani, în România au fost inauguraţi 242 kilometri de autostradă, anul trecut fiind finalizaţi 116 kilometri şi contractate lucrări pentru 247 kilometri.
Ministrul Transporturilor a afirmat că România va avea o reţea de 2.440 de kilometri de autostradă în anul 2020 şi a prezentat resursele financiare care vor fi utilizate în acest scop, tronsoanele vizate şi calendarul proiectelor în intervalul 2014 - 2015.
CNADNR va lansa în acest an proceduri de contractare pentru studii de fezabilitate necesare construcţiei a aproape 1.800 de kilometri de autostradă şi va selecta constructorii pentru 375 kilometri.
În acest an vor fi în derulare lucrări pentru 651 de kilometri de autostradă, iar în 2015 vor fi în construcţie 1.429 de kilometri, din care proiectele noi vor acoperi 1.186 de kilometri.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe