Guvernul vrea să încaseze 217 milioane lei în 2010 din impozitarea dobânzilor
Guvernul se aşteaptă să încaseze în acest an 217 milioane lei din impozitarea dobânzilor prin aplicarea cotei de 16% şi 145 milioane lei prin aplicarea cotei unice la toate câştigurile de la bursă, iar până în 2013 să obţină venituri în medie de 450 milioane lei pe an din taxarea dobânzilor.
Guvernul vrea să încaseze 217 milioane lei în 2010 din impozitarea dobânzilor (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
Estimările de venituri sunt prezentate într-un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal.
Potrivit notei de fundamentare a documentului, impozitarea dobânzilor la conturi curente, depozitele la vedere şi la termen vor aduce la bugetul de stat, începând cu 1 iunie şi până la finele anului, venituri suplimentare de 217 milioane lei.
De asemenea, încasările sunt estimate la 440 milioane lei în 2011, 450 milioane lei în 2012 şi 460 milioane lei în 2013.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Simion: Nu ne eschivăm, este un protest al poporului român, noi doar oferim platforma legală
-
Serbia, între sancţiunile SUA şi criza gazelor: lovitură dublă pentru Belgrad
-
Weekend agitat din punct de vedere seismic în România.Cinci cutremure s-au produs începând de vineri
Prin aplicarea cotei unice şi la câştigurile din tranzacţii pe piaţa de capital, Finanţele anticipează că vor obţine 300 milioane lei în 2011, 320 milioane lei în 2012 şi 330 milioane lei în 2013.
La tranzacţiile pe piaţa de capital, câştigul net asimilat câştigului net anual se determină ca diferenţă între câştigurile şi pierderile înregistrate pe fiecare din cele două perioade ale anului 2010, respectiv 1 ianuarie-31 mai şi 1 iunie-31 decembrie.
Impozitul aferent câştigurilor nete din primele cinci luni se determină prin aplicarea cotelor de impunere de 1% şi respectiv 16% la câştigul net aferent perioadei, asimilat câştigului net anual.
Pentru perioada 1 iunie-31 decembrie, impozitul se stabileşte prin aplicarea cotei de 16% la câştigul net aferent perioadei, asimilat câştigului net anual.
Pierderile nete aferente celor două perioade se reportează în anul următor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO