- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.11.2011, 00:04)
- Cristi Popa ,
Guvernul vrea să reducă arieratele companiilor de stat cu 5-6 miliarde lei în 2012
Guvernul estimează că măsurile de restructurare a companiilor de stat monitorizate în acordul cu FMI vor permite reducerea arieratelor acestor societăţi cu 5-6 miliarde de lei anul viitor, echivalentul a 1% din PIB, potrivit unui document guvernamental.
Urmărește
161 afișări
"Pentru întreprinderile de stat se înregistrează progrese în procesul de reducere a arieratelor în cadrul companiilor monitorizate prin operaţiuni de convertire a datoriilor în acţiuni, plăţi şi alte operaţiuni de ordin financiar. Per ansamblu, se anticipează că aceste măsuri vor permite reducerea arieratelor companiilor monitorizate cu 5, până la 6 miliarde lei ( circa 1% din PIB) până la sfarşitul anului 2012", se arată în document.
La companiile de stat monitorizate în cadrul programului cu Comisia Europeană şi FMI arieratele au scăzut în primele nouă luni cu 0,3% din PIB, la 3,8% din PIB.
La nivelul bugetului general consolidat plăţile restante de peste 90 de zile totalizau 928 milioane de lei la finele lunii septembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
ANALIZĂ ZF. În România importurile asigură 60% din consumul de produse lactate în România
-
Ion Cristoiu: O moştenire a Războiului Rece: NATO
-
SUA şi Marea Britanie înăspresc sancţiunile împotriva industriei petroliere ruse
Cea mai mare parte a plăţilor restante era înregistrată la bugetele locale, respectiv 88,6% din stocul de arierate. La bugetul de stat şi bugetele de asigurări sociale obligaţiile neplătite însumau 11,2% din totalul arieratelor.
La nivel local, arieratele s-au stabilizat din trimestrul al doilea, iar noile amendamente aduse legii finanţelor publice locale împiedică acumularea de arierate noi.
"Arieratele bugetare reprezintă un risc potenţial pe termen mediu la adresa sustenabilităţii fiscal-bugetare, o frână majoră în calea creşterii economice, care denaturează fondul economiei de piaţă", se mai arată în document.
Printre companiile monitorizate se numără CFR SA, CNADNR, Compania Naţională a Huilei, Poşta Română, Metrorex, CFR Marfă, Termoelectrica, CFR Călători, Tarom, Oltchim, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.
Citește pe alephnews.ro: Cacealmaua prezidențialelor: Ciolacu anunță că săptămâna viitoare „fixează data alegerilor”. PSD va face sondaje pentru Crin Antonescu, Călin Georgescu, Elena Lasconi, Nicuşor Dan și George Simion/ PNL va face sondaje pentru Ilie Bolojan
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Fără precedent: O companie aeriană folosită de milioane de români dă în judecată un pasager. Reprezentanţii companiei spun că ceea ce a făcut acesta este total inacceptabil
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Patronul FCSB i-a îngrozit pe locuitorii unei celebre stațiuni din România! Și-a făcut stână, dar... Câinii lui Gigi Becali le-au
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe