- Home
- Economic
- BRATISLAVA, (17.10.2018, 15:54)
- Teodora Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hackeri suspectaţi de legături cu serviciile secrete din Rusia au atacat mai multe companii din Europa de Est
Un grup de hackeri, suspectat că ar avea conexiuni cu serviciile de informaţii din Rusia, a folosit un tip nou şi sofisticat de virus pentru a ataca trei companii de energie şi transport din Ucraina şi Polonia, a informat miercuri compania de antivirus ESET, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
298 afișări
Hackeri suspectat de legături cu Rusia au atacat trei companii din Europa de Est
Raportul publicat de compania ESET, cu sediul la Bratislava, nu a atribuit atacurile cibernetice unei ţări anume, însă a acuzat un grup care este deja suspectat de Marea Britanie că ar avea conexiuni cu serviciul militar de informaţii din Rusia.
Raportul face parte dintr-o serie de documente care provoacă îngrijorări în statele occidentale privind activitatea Serviciului rus de informaţii militare (GRU).
GRU este acuzat de Londra că ar conduce o campanie de atacuri cibernetice globale şi suspectat pentru implicarea în atacul neurotoxic din Salisbury, ce l-a vizat pe fostul agent Serghei Skripal. Moscova neagă toate acuzaţiile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Investigatorii din cadrul companiei ESET au informat că grupul este responsabil pentru o serie de atacuri cibernetice înregistrate în sectorul energetic al Ucrainei. Hackerii, care iniţial au folosit virusul BlackEenergy, sunt acuzaţi că au dezvoltat un nou malware cunoscut sub denumirea de GreyEnergy.
Kievul acuză Moscova pentru planificarea atacurilor cibernetice, în timp ce firma americană de securitate cibernetică FireEye a acuzat grupul de hackeri Sandworm. Agenţia britanică pentru spionaj Centrul Guvernamental de Comunicaţii (GCHQ) a declarat luna aceasta că atât hackerii care folosesc virusul BackEnergy, cât şi grupul Sandworm, sunt nume asociate cu GRU.
Purtătorul de cuvânt al Kremilinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu există dovezi care să susţină acuzaţiile aduse Serviciului rus de informaţii militare şi că Rusia nu utilizează atacuri cibernetice împotriva altor ţări.
"Acestea sunt doar mai multe acuzaţii. Am obosit să le negăm, pentru că nimeni nu ne ascultă", a declara Peskov.
Robert Lipovsky, un cercetător din cadrul companiei ESET, a declarat pentru Reuters că aceasta ar putea fi doar etapa de "spionaj şi reconstituire, ceea ce ar putea duce la sabotaj cibernetic".
Citeşte şi: Corina Creţu a aprobat modificarea Programului Operaţional Regional pentru ca România să folosească mai eficient fondurile UE
Citeşte şi: Elementele „murdare” pe care le vor include milioanele de maşini electrice care vor circula pe şosele în următorii ani
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe