- Home
- Economic
- WASHINGTON, (19.12.2018, 11:36)
- Marinela Sarbu
Hackerii au accesat timp de ani de zile reţeaua de comunicaţii diplomatice a Uniunii Europene. Printre datele accesate se numără unele referitoare la administraţia Trump
Hackerii au accesat ani de zile reţeaua de comunicaţii diplomatice a Uniunii Europene, descărcând baze de date care dezvăluie preocupări cu privire la administraţia Trump, tensiunile cu Rusia şi China şi riscul ca Iranul să-şi revigoreze programul nuclear, relatează New York Times.
Urmărește
194 afișări
Tehnicile pe care hackerii le-au desfăşurat pe o perioadă de trei ani seamănă cu cele folosite de o unitate de elită a Armatei Poporului de Eliberare a Chinei. Datele au fost copiate din reţeaua securizată şi postate pe un site de Internet pe care hackerii l-au înfiinţat în cursul atacului, conform Area 1, firma care a descoperit infracţiunea.
Bazele includ memorandumurile conversaţiilor cu liderii din Arabia Saudită, Israel şi din alte ţări care au fost împărtăşite în întreaga Uniune Europeană, potrivit raportului.
O bază arată diplomaţi europeni care descriu o întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin în Finlanda ca "reuşită (cel puţin pentru Putin)".
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Milanovic, pe cale să câştige alegerile prezidenţiale din Croaţia, potrivit unui exit poll
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
Alta, scrisă după întâlnirea din 16 iulie, a transmis un raport detaliat şi o analiză detaliată a discuţiilor purtate de oficialii europeni cu preşedintele chinez Xi Jinping, care a fost citat comparând "intimidările" lui Trump la adresa Beijingului cu un "meci de box fără reguli".
A treia, din 7 martie, îl arată pe Caroline Vicini, şeful adjunct al misiunii UE la Washington, care recomandă diplomaţilor blocului comercial să descrie Statele Unite ca fiind "partenerul nostru cel mai important", chiar dacă contestă Trump "în zonele în care nu suntem de acord SUA (de exemplu, privind schimbările climatice, comerţul, programul nuclear iranian)".
De asemenea, hackerii s-au infiltrat în reţelele Organizaţiei Naţiunilor Unite, Federaţiei Americane a Muncii şi Congresului Organizaţiilor Industriale (AFL-CIO) şi ministerele Afacerilor Externe şi Finanţelor din întreaga lume, se arată în raport.
Citește pe alephnews.ro: Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Senzori pentru albine și ciuperci ca materiale de construcție: Care sunt inovațiile care vor remodela viața în 2025
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe