Hackerii au accesat timp de ani de zile reţeaua de comunicaţii diplomatice a Uniunii Europene. Printre datele accesate se numără unele referitoare la administraţia Trump

Hackerii au accesat ani de zile reţeaua de comunicaţii diplomatice a Uniunii Europene, descărcând baze de date care dezvăluie preocupări cu privire la administraţia Trump, tensiunile cu Rusia şi China şi riscul ca Iranul să-şi revigoreze programul nuclear, relatează New York Times.

Urmărește
194 afișări
Imaginea articolului Hackerii au accesat timp de ani de zile reţeaua de comunicaţii diplomatice a Uniunii Europene. Printre datele accesate se numără unele referitoare la administraţia Trump

Tehnicile pe care hackerii le-au desfăşurat pe o perioadă de trei ani seamănă cu cele folosite de o unitate de elită a Armatei Poporului de Eliberare a Chinei. Datele au fost copiate din reţeaua securizată şi postate pe un site de Internet pe care hackerii l-au înfiinţat în cursul atacului, conform Area 1, firma care a descoperit infracţiunea.

Bazele includ memorandumurile conversaţiilor cu liderii din Arabia Saudită, Israel şi din alte ţări care au fost împărtăşite în întreaga Uniune Europeană, potrivit raportului.

O bază arată diplomaţi europeni care descriu o întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin în Finlanda ca "reuşită (cel puţin pentru Putin)".

Alta, scrisă după întâlnirea din 16 iulie, a transmis un raport detaliat şi o analiză detaliată a discuţiilor purtate de oficialii europeni cu preşedintele chinez Xi Jinping, care a fost citat comparând "intimidările" lui Trump la adresa Beijingului cu un "meci de box fără reguli".

A treia, din 7 martie, îl arată pe Caroline Vicini, şeful adjunct al misiunii UE la Washington, care recomandă diplomaţilor blocului comercial să descrie Statele Unite ca fiind "partenerul nostru cel mai important", chiar dacă contestă Trump "în zonele în care nu suntem de acord SUA (de exemplu, privind schimbările climatice, comerţul, programul nuclear iranian)".

De asemenea, hackerii s-au infiltrat în reţelele Organizaţiei Naţiunilor Unite, Federaţiei Americane a Muncii şi Congresului Organizaţiilor Industriale (AFL-CIO) şi ministerele Afacerilor Externe şi Finanţelor din întreaga lume, se arată în raport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici