- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Harris: Dacă menţin rata slabă de creştere economică, în 2050 ţările UE nu vor fi în top 10 mondial
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, ES Martin Harris Obe, a declarat, marţi, la Ploieşti, că dacă ţările europene vor menţine rata "slabă" de creştere economică din prezent nicio economie europeană nu se va afla în anul 2050 în topul zece al economiilor mondiale.
Martin Harris (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Prezent, marţi, la Ploieşti unde a susţinut o conferinţă de presă, ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, ES Martin Harris Obe, şi-a exprimat speranţa că săptămâna aceasta Consiliul European care va avea loc la Bruxelles "va fi un pas înainte" spre rezolvarea problemei monedei euro.
"Avem o provocare pe termen lung, este vorba despre provocarea care ţine de competitivitatea în Europa. Dacă menţinem rata de creştere economică slabă de acum, după 2050 nu va fi nicio economie europeană în top zece economii din lume. Avem o competitivitate mare cu India, China, Rusia şi cred că în primul rând e important să dezvoltăm şi să menţinem o relaţie dinamică cu aceste economii", a afirmat ES Martin Harris Obe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
În ceea ce priveşte economia României, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a spus că, în opinia sa, România este o economie emergentă în Europa şi că "se poate aştepta la o rată de creştere economică de şase la sută în fiecare an".
Diplomatul a precizat că este un susţinător al mecanismului de verificare şi cooperare în justiţie şi că legea privind confiscarea averilor ilicite "este o parte importantă şi necesară în relaţiile dintre Marea Britanie şi România".
Întrebat ce nu îi place la România, ambasadorul Marii Britanii a afirmat că "se bucură" că noul prim-ministru român a anunţat că nu va folosi excesiv posibilitatea de a da ordonanţe de urgenţă, diplomatul arătând că modul în care fostul Guvern a folosit această posibilitate a provocat "îngrijorare" în rândul firmelor britanice.
"E important pentru afacerile britanice să aibă un context stabil şi predictibilitate în climatul de investiţii. Eu cred că un climat mai predictibil şi un dialog constructiv între industriaşi, investitorii străini şi Guvern e un obiectiv important", a afirmat ambasadorul în acest context.
Întrebat dacă prin această afirmaţie sugerează că numărul mare de OUG adoptate de Executivul român a creat instabilitate şi lipsă de predictibilitate, ES Martin Harris Obe a spus că această practică a Guvernului a creat "îngrijorare" în rândul firmelor britanice din România.
"Pot să spun că a fost o îngrijorare a firmelor britanice. O ordonanţă de urgenţă e o măsură de urgenţă care nu permite o perioadă de consultări şi nu permite un studiu profund de impact. A fost o îngrijorare (din acest motiv - n.r.)", a adăugat ambasadorul.
ES Martin Harris Obe a mai afirmat că intenţia noului Guvern de a fi "mai strâns" în ceea ce priveşte adoptarea ordonanţelor de urgenţă este una bună şi că se bucură că noul prim-ministru român a luat această decizie.
Un punct de vedere similar referitor la ordonanţele de urgenţă a prezentat ES Harris în urmă cu zece zile, într-o postare pe blogul ambasadei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO