Harry Coover, inventatorul adezivului Super Glue, a murit la vârsta de 94 de ani

Americanul Harry Coover, inventatorul adezivului Super Glue, a murit sâmbătă, în reşedinţa sa din statul Tennessee, la vârsta de 94 de ani, informează bbc.co.uk.

Urmărește
11 afișări

Harry Coover a descoperit celebrul adeziv din întâmplare, în perioada în care lucra pentru compania Eastman Kodak, a declarat nepotul său, Adam Paul.

Un asistent al acestei companii a observat la un moment dat că prismele a două refractometre erau ferm lipite de o anumită substanţă.

Inventatorul american şi colegii săi au realizat potenţialul acelui adeziv în anul 1951, potrivit site-ului Super Glue Corporation.

Cianoacrilatul, denumirea ştiinţifică a acestui lipici, a fost descoperit în realitate cu câţiva ani mai devreme. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, oamenii de ştiinţă încercau să obţină materiale din care să fabrice lunete de calitate superioară pentru mitraliere, dar au renunţat să folosească cianoacrilatul în acel scop deoarece această substanţă lipea absolut orice.

În 2010, Harry Coover a primit din partea preşedintelui american Barack Obama Medalia Naţională pentru Tehnologie şi Inovaţie.

Harry Coover a devenit vicepreşedintele diviziei de cercetare a companiei Eastman Kodak, iar echipa de cercetători pe care a coordonat-o a reuşit să patenteze peste 460 de invenţii. Harry Coover a fost inclus, în anul 2004, în National Inventors Hall of Fame din Ohio.

Harry Coover s-a născut în Newark, din statul Delaware, şi a obţinut o diplomă de inginer chimist la Hobart College din New York şi un doctorat în chimie la Universitatea Cornell din New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici