- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Harta puterii de cumpărare în România: comparaţie Bucureşti versus restul ţării
Harta puterii de cumpărare în România: un locuitor din Bucureşti are de cheltuială de 2,5 ori mai mulţi bani ca unul din Moldova.
Harta puterii de cumpărare în România: comparaţie Bucureşti versus restul ţării
România are o putere de cumpăre medie la nivel naţional de 7.453 de euro per capita, ceea ce înseamnă 49,5% din nivelul mediu european, arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă GfK, conform ZF.
România este împărţită în opt regiuni, inclusiv Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea, patru - nord, vest, centru şi Bucureşti-Ilfov - au o putere de cumpărare peste media naţională. Celelalte patru - adică jumătate din total - au o putere de cumpărare sub medie, e vorba de nord-est (Moldova), sud-vest (Oltenia), sud (Muntenia) şi sud-est (Dobogea).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Surse: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
-
Rezultate parţiale după numărarea voturilor din aproape 70% dintre secţiile de votare. Ciolacu pe unu, Georgescu pe doi, Simion pe trei. Lasconi pe 4, dar aşteptă marile oraşe
-
Alegeri prezidenţiale. Noi rezultate EXIT-POLL. Ciolacu scade, Lasconi şi Georgescu cresc
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
„Puterea de cumpărare a românilor creşte considerabil, însă avansul este susţinut în special de dezvoltarea zonelor urbane mari, mai exact a celor din Bucureşti şi din regiunile nord, vest şi centru“, spune Iuliana Coman, senior consultant market intelligence în cadrul GfK.
Pe harta României se remarcă zona Bucureşti-Ilfov, însă acest fapt nu este surprinzător dat fiind că aceeaşi este situaţia în cele mai multe ţări din lume dat fiind că în general oraşele-capitală atrag cele mai multe investiţii.
În ceea ce priveşte piaţa locală, fiecare locuitor din Bucureşti are în medie 13.100 de euro pe an de cheltuială, cu 76% mai mult decât media naţională. Dacă se face comparaţia cu regiunea Moldovei însă, cea mai săracă zonă o ţarii, diferenţa e chiar mai mare. Mai exact, puterea de cumpărare din regiunea Nord-Est (aşa cum este ea denumită pe harta GfK) este la doar 71,2% faţă de media naţională. Asta înseamnă că locuitorii din această zonă au doar 5.300 de euro anual de cheltuială, adică de 2,5 ori mai puţin decât bucureştenii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO