Hidroelectrica a inaugurat microhidrocentrala de la Poiana Ruscă. Este primul proiect de investiţie realizat cu finanţare externă

Hidroelectrica a anunţat joi că a inaugurat Microcentrala (MHC) Poiana Ruscă, marcând astfel finalizarea primului proiect de investiţie realizat cu finanţare externă.

345 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica a inaugurat microhidrocentrala de la Poiana Ruscă. Este primul proiect de investiţie realizat cu finanţare externă

Sursa foto: Facebook / Hidroelectrica

Potrivit unui comunicat al companiei, investiţia în cadrul MHC Poiana Ruscă, în valoare de 5,79 milioane de lei, din care 2,3 milioane au fost finanţaţi de Grantul EEA & Norway Grants - Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, este primul proiect Hidroelectrica care a beneficiat de mecanismul financiar disponibil pentru 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

Proiectul are ca scop realizarea unei noi capacităţi instalate de 0,2 MW, care generează 1,5 GWh/an de energie electrică verde cu zero emisii de CO2.

„Energia electrică se produce prin folosirea debitului de servitute impus în aval de barajul Poiana Ruscă într-o nouă microhidrocentrală automatizată, conectată la reţea. Proiectul nu are impact asupra mediului, soluţia implementată fiind una simplă, cu o tehnologie dovedită şi matură în domeniul hidroenergetic, unde Hidroelectrica are o vastă experienţă”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, proiectul MHC Poiana Ruscă reprezintă un exemplu de bune practici atât în România, cât şi în regiune, şi face parte din strategia şi politica investiţională a Hidroelectrica. Avantajele obţinute prin realizarea noilor capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile sunt în beneficiul tuturor companiilor, comunităţilor, precum şi a mediului înconjurător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici