- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.06.2014, 12:02)
- Ioan Dornescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hidroelectrica şi-a redus datoriile cu 2,8 miliarde de lei de la prima intrare în insolvenţă, în iunie 2012
Producătorul de energie Hidroelectrica şi-a redus cu 64% soldul datoriilor înscrise la masa credală din iunie 2012, când a intrat prima dată în insolvenţă, până în prezent, nivelul acestora coborând de la 4,33 miliarde lei la 1,54 miliarde lei.
Urmărește
430 afișări
Hidroelectrica şi-a redus datoriile cu 2,8 mld. lei de la prima intrare în insolvenţă, în iunie 2012 (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)
Compania este în însolvenţă din luna februarie, a doua oară în mai puţin un an, prima procedură fiind deschisă în perioada iunie 2012 - iunie 2013.
"Pentu prima dată din 2010 Hidroelectrica consemnează la 31 mai 2014 o trezorerie netă pozitivă. La data de 20 iunie 2012, Hidroelectrica înregistra o trezorerie netă negativă de 763 milioane lei, situaţie care a determinat Consiliul de Administraţie al societăţii să solicite deschiderea procedurii insolvenţei în vederea reorganizării. La 31 mai 2014, Hidroelectrica raportează un cash flow pozitiv de 68 milioane lei", se arată într-un comunicat al companiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Creşterea veniturilor cu peste 700 milioane lei în 2013 faţă de anul precedent, la 3,15 miliarde lei, a făcut posibilă plata accelerată a datoriilor înscrise la masa credală şi închiderea mai multor linii de credit.
Astfel, compania arată că a închis, în perioada martie 2013 - aprilie 2014, linii de credit de la ING (în valoare de 31 milioane lei), Alpha Bank (80 milioane lei) şi Banca Transilvania (120 milioane lei).
Totodată, Hidroelectrica a rambursat anticipat în aprilie 2014 un credit de investiţii de 110 milioane lei contractat de la BERD.
În perioada următoare, pe fondul îmbunătăţirii lichidităţii, compania intenţionează să ramburseze un credit de investiţii de 75 milioane euro de la Citibank International, o linie de credit de 29 milioane euro (RBS Bank România) şi un credit de investiţii de 60 milioane euro (ING Bank NV Dublin).
"În perioada 20 iunie 2012 - 31 mai 2014, băncile şi-au diminuat expunerea pe Hidroelectrica cu 607 milioane euro, respectiv de la 841 milioane euro la 234 milioane euro", se mai arată în comunicat.
Hidroelectrica este controlată de stat prin Departamentul pentru Energie.
Producătorul de electricitate a înregistrat anul trecut afaceri de aproape 700 milioane euro, mai mari cu 28%, şi un profit net de 162 milioane de euro, de la pierderi de 114 milioane de euro în 2012.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe