- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Holcim România: Consumul de ciment va reveni la nivelul din 2008 în 4-6 ani
Consumul de ciment din România va reveni la nivelul din 2008 în patru-şase ani, iar capacităţile de producţie existente sunt suficiente pentru a acoperi cererea în următorii şase-opt ani, a declarat, miercuri, Markus Wirth, şeful Holcim România.
"După părerea mea, în acest moment nu mai sunt necesare capacităţi noi de producţie a cimentului. Piaţa nu va mai creşte în ritmul de dinaintea crizei", a declarat Wirth, într-o întâlnire cu presa.
Piaţa locală a cimentului este disputată de subsidiarele din România ale Holcim (Elveţia), Lafarge (Franţa) şi HeidelbergCement (Germania). Potrivit datelor patronatul de profil, CIROM, producţia de ciment a scăzut în primele nouă luni din 2010 cu 12,6%, de la 6,3 milioane de tone la 5,5 milioane de tone.
Consumul de materiale ar putea reveni la valorile de dinainte de criză dacă vor fi susţinute de proiectele de infrastructură şi segementul rezidenţial, a apreciat Wirth.
"Finanţarea însă este o problemă pentru populaţie şi pentru companii. Trebuie să pregătim terenul pentru revenire, iar singura modalitate în momentul de faţă este ca statul să investească în proiecte de infrastructură de care avem nevoie pentru a atrage investitori", a afirmat reprezentatul Holcim.
Wirth va fi înlocuit la 1 aprilie din poziţia de director general de Daniel Bach.
"Dar voi rămâne preşedintele consiliului de administraţie pe o perioadă de minim un an", a adăugat Wirth.
El a spus că una din opţiunile sale pentru viitor este să ofere servicii de consultanţă.
Wirth este şi preşedintele Camerei de Comerţ Elveţia-România, dar şi membru în conducerea Consiliului Investitorilor Străini (CIF).
Sub managementul lui Wirth, Holcim România şi-a majorat portofoliul de clienţi şi şi-a extins capacitatea de producţie a fabricilor de ciment şi a operaţiunilor de pe pieţele de betoane şi agregate.
El a mai spus că printre cele mai mari provocări pe care le-a avut în mandatul de peste şase ani la conducere companiei au fost satisfacerea cererii de ciment în perioada de boom şi revizia portofolilui de produse.
Holcim (România) SA deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 20 staţii ecologice de betoane, 5 staţii de agregate şi un terminal de ciment
în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 angajaţi.
Grupul elveţian este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de ciment şi agregate, precum şi betoane şi asfalt, incluzând serviciile aferente. Grupul este prezent în peste 70 de ţări şi are aproximativ 80.000 de angajaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:33
-
astăzi, 18:33
Iranul sprijină Libanul în negocierile de încetare a focului şi caută să pună capăt „problemelor”