Bogdan Hossu a afirmat că, dacă un investitor se dovedeşte incapabil să gestioneze o societate privatizată, aceasta ar trebui să poată fi răscumpărată de statul român.
„Trebuie să cerem Guvernului actual şi Parlamentului să schimbe legea privatizării astfel încât să nu se mai vândă pe nimic întreprinderile noastre. În acelaşi timp, cei care vin şi dovedesc că sunt incapabili să le gestioneze – trebuie să se găsească un alt cumpărător sau statul român să răscumpere unitatea la valoarea la care a fost vândută, ca în Germania. De ce să rămână şi să le distrugem?”, a spus Hossu.
El a adăugat că trebuie să dispară „bişniţarii şi intermediarii” din sistemul economic, astfel încât societăţile mari să nu mai fie nevoite să cumpere energie electrică de la firme „care au trei salariaţi şi care iau 10-15 la sută comision”.
„Politicienii trebuie să înţeleagă că sunt reprezentanţii noştri şi nu noi suntem sclavii lor. Nu uitaţi că vom avea alegeri şi că vom sancţiona toate aberaţiile care se vor face şi furturile care se realizează în continuare”, a spus Hossu.
Peste 350 de persoane au participat, vineri după-amiază, la mitingul din faţa Casei de Cultură din Câmpia Turzii, după ce au mărşăluit până acolo din faţa combinatului Mechel, nemulţumite de disponibilizările anunţate şi de posibilitatea închiderii fabricii.
Mechel Câmpia Turzii a început, în luna iunie, disponibilizarea colectivă a 800 de angajaţi, în trei etape, procesul urmând să se încheie în septembrie. Astfel, la Mechel Câmpia Turzii ar urma să mai rămână doar 238 din cei 1.050 de angajaţi.