- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hotelierii români câştigă dublu de la turiştii autohtoni decât de la cei străini
Hotelierii români câştigă dublu de la turiştii autohtoni decât de la cei străini, în condiţiile în care foarte puţine unităţi de cazare de pe litoral acceptă preţurile mai mici solicitate de tour operatorii internaţionali, a declarat, joi, Lucia Morariu, secretar de stat în Ministerul pentru Turism.
Hotelierii români câştigă dublu de la turiştii autohtoni decât de la cei străini (Sursa: Mediafax Foto)
"Din discuţia pe care am avut-o ieri cu reprezentanţii TUI am aflat că ei primesc de la un hotel de patru stele din Bulgaria un tarif mediu de 28 euro pe noapte, în timp ce hotelierii români solicită tarife de cazare mult mai mari, pe care nu le acceptă unele dintre marile agenţii de turism străine", a spus Lucia Morariu, secretar de stat în Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, prezentă la Târgul de Turism de la Berlin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Ea a dat ca exemplu un hotel all inclusiv de patru stele de pe litoralul românesc al cărui tarif de cazare depăşeşte 50 euro pe noapte.
Secretarul de stat crede că, chiar dacă în momentul de faţă hotelierii autohtoni câştigă mai mult de pe urma turiştilor români, în timp ar putea avea de suferit, deoarece aceştia vor căuta să îşi petreacă vacanţele şi pe alte destinaţii decât litoralul românesc.
"Preţurile pe care le plătesc în sezon pentru hotelurile noastre nu pot fi vândute pe piaţa Germaniei. Litoralul românesc se vinde mult mai greu în Germania decât în România. Întrebarea este dacă ne dorim pentru perspectivă ca turiştii români să revină în România. Ministerul Comerţului şi Turismului şi eu personal credem că aceasta este condiţia pentru ca litoralul românesc să mai funcţioneze şi peste cinci, şase sau şapte ani", a mai spus Morariu.
În comparaţie, staţiunile de pe litoralul bulgăresc, chiar dacă acceptă tarife mult mai mici de cazare faţă de cele din România, câştigă în plus de pe urma mijloacelor de agrement.
"Un turist străin nu cheltuieşte pe litoralul românesc mai mult de zece euro pe zi în afara cazării, pentru că nu prea are pe ce. În Bulgaria în schimb, cheltuiala medie a unui turist străin, în afara serviciilor de cazare, este de 50 euro. De acolo, turistul poate cumpăra diverse suveniruri, obiecte de îmbrăcăminte, articole pentru copii şi jucării", a declarat, pentru MEDIAFAX, Iulian Andrei, directorul agenţiei de turism Blue Line, reprezentantul în România a tour operatorului german ITS.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:15
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
-
astăzi, 09:42
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE