- Home
- Economic
- BERLIN, (19.10.2012, 13:35)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ieşirea Greciei şi altor ţări din zona euro AR COSTA economia mondială 17.000 MILIARDE DE EURO. Recesiunea globală ar lovi SUA şi China
Ieşirea Greciei din zona euro, urmată de părăsirea uniunii monetare şi de alte state din sudul Europei, ar avea un impact de 17.000 miliarde euro asupra economiei mondiale, cu o recesiune globală care ar lovi inclusiv Statele Unite şi China, potrivit unui centru de cercetare german.
Urmărește
854 afișări
Ieşirea Greciei şi altor ţări din zona euro AR COSTA economia mondială 17.000 MILIARDE DE EURO. Recesiunea globală al lovi SUA şi China (Imagine: Shutterstock)
Studiul, realizat de Prognos la cererea centrului Bertelsmann şi citat de CNBC, analizează patru scenarii în care Grecia intră în încetare de plăţi pe datoria suverană.
În cea mai pesimistă variantă, fondurile pentru susţinerea statelor cu probleme pur şi simplu s-ar epuiza. Ar urma ieşirea Greciei, Spaniei, Italiei şi Portugaliei din zona euro, situaţie care ar determina recesiune globală şi un cost, până în 2020, de 17.200 de miliarde de euro al PIB însumat pentru 42 de economii dezvoltate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
"În cifre, impactul ar fi cel mai puternic în Franţa - 2.900 miliarde de euro, Statele Unite - 2.800 de miliarde de euro, China - 1.900 miliarde euro şi Germania - 1.700 miliarde euro", arată studiul.
Mulţi analişti speculează când şi nu dacă Grecia va părăsi zona euro, însă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele BCE, Mario Draghi, şi şeful Eurogroup, Jean-Claude Juncker, şi-au exprimat repetat sprijinul pentru statul elen în ultimele luni.
"Pe lângă consecinţele economice severe, o astfel de recesiune ar pune o presiune puternică asupra structurilor sociale şi politice din mai multe state. În special în cele care părăsesc uniunea monetară, însă şi în altele", se arată în studiu.
Criza datoriilor suverane a început în Grecia, după ce o revizuire masivă a deficitului bugetar a cauzat temeri investitorilor cu privire la sustenabilitatea datoriei statului. Criza s-a extins la Portugalia, Irlanda şi Spania, cu impact economic sever în zona euro, Uniunea Europeană şi la nivel global.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe