- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Îmbătrâniţi şi cocoşaţi. Generaţia Z chiuleşte des de la muncă din cauza durerilor de gât şi spate
24% dintre tinerii cu vârste între 16 şi 26 de ani au folosit durerile de gât şi spate ca motiv de absenţă de la serviviu, faţă de doar 14% dintre cei cu vârsta de peste 59 de ani.
Îmbătrâniţi şi cocoşaţi. Generaţia Z chiuleşte des de la muncă din cauza durerilor de gât şi spate
Un nou sondaj făcut de Daily Mail dezvăluie că tinerii din Generaţia Z (16-26 ani) lipsesc mai des de la muncă din cauza durerilor de gât şi spate comparativ cu generaţiile mai în vârstă. Studiul, care a inclus 2.000 de participanţi, arată că 24% dintre tinerii din Generaţia Z au folosit aceste dureri ca motiv de absenţă în ultimul an, în timp ce doar 14% dintre Baby Boomers (59+ ani) au invocat aceeaşi problemă.
Specialiştii atrag atenţia asupra fenomenului „gâtului tehnologic", o curbură a coloanei vertebrale superioare cauzată de postura incorectă adoptată în timpul utilizării îndelungate a dispozitivelor mobile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Chiropracticianul Jake Boyle a prezentat pe TikTok imagini cu raze X alarmante ale tinerilor adulţi cu gâtul strâmb, avertizând: „Dacă aveţi sub 35 de ani, trebuie să acordaţi atenţie acestui aspect. Ne transformăm cu toţii în acele persoane bătrâne şi cocoşate şi există un motiv în spatele acestui lucru".
Un fenomen şi mai îngrijorător este apariţia „coarnelor" scheletice la baza craniului unor tineri, numit protuberanţă occipitală externă. David Shahur, cercetător în biomecanică la University of The Sunshine Coast din Australia, a observat o creştere a cazurilor în ultimul deceniu. El explică: „Imaginaţi-vă că dacă aveţi stalactite şi stalagmite, dacă nimeni nu le deranjează, ele vor continua să crească".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO