Imigranţii pornesc motoarele economiei globale. Statele bogate ar trebui să-i aştepte cu braţele deschise

Timpurile actuale nu sunt favorabile imigranţilor, cu toate acestea, reţelele de imigranţi câştigă tot mai mult teren în Europa. De pildă, Marea Britanie şi-a deschis frontierele săptămâna trecută pentru cei dornici de muncă.

Urmărește
572 afișări
Imaginea articolului Imigranţii pornesc motoarele economiei globale. Statele bogate ar trebui să-i aştepte cu braţele deschise

Imigranţii pornesc motoarele economiei globale. Statele bogate ar trebui să-i aştepte cu braţele deschise (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În America, Barack Obama a eşuat însă în reformarea legii privind imigranţii, iar candidaţii republicani sunt mai degrabă în stare să scurtcircuiteze graniţele cu Mexic decât să-i educe pe copiii celor care stau ilegal în ţara lor.

Statele Unite educă cercetători străini în universităţile lor, după care îi expulzează, o politică despre care primarul New York-ului, Michael Bloomberg, spune că este "sinucidere nationala".

Schimbările dese de poziţie privind imigranţii nu mai surprind însă pe nimeni, spun jurnaliştii britanici. Ele sunt rezultatul ciclic al unei bezne economice combinate cu o creştere a presiunilor asupra ţărilor dezvoltate. Guvernele de pretutindeni se întreabă dacă are sens sau nu să se împotrivească. Până la urmă, diaspora joacă un rol important în creşterea economică.

Reţelele de imigranţi, precum scoţienii, evreii, chinezii ori indienii, au fost deseori o forţă economică destul de semnificativă, iar mijloacele de transport accesibile au ajutat la creşterea acestora la nivel global. Astăzi, imigranţii au ajuns să fie în număr tot mai mare.

Citeşte mai mult pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici