- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.03.2023, 13:43)
- Iulian Tenchiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Imperiul de 7 trilioane de dolari al lui Schwab se clatină
Imperiul de 7 trilioane de dolari al lui Schwab se clatină. Emblema industriei de brokeraj este atrasă adânc în uraganul celei mai dure crize bancară din 2008 încoace, deşi la suprafaţă nu pare să aibă niciun motiv.
Urmărește
14995 afișări
La o primă privire aruncată asupra Charles Schwab Corp., unul dintre principalii piloni ai industriei de brokeraj cu o istorie de peste jumătate de secol, nimic nu pare să sugereze că gigantul ar fi prins în cea mai gravă criză bancară de la episodul Lehman Brothers din 2008, scrie Bloomberg, citat de Business Magazin.
Cu toate acestea, semnele de întrebare încep să se înmulţească, iar investitorii încep să descopere probleme şi riscuri care au fost acoperite până nu de mult de banii ieftini şi de un mediu economic care nu trecea prin turbulenţe majore.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Charles Schwab Corp nu este supraexpusă la cripto cum au fost creditorii Silvergate Capital şi Signature Bank, nici la startup-uri şi capitalul de risc, care au doborât Silicon Valley Bank. Cu 34 de milioane de conturi, o elită la vârf formată din consilieri financiari şi active de şapte trilioane de dolari, compania de brokeraj se ridică cu mult deasupra altor instituţii de acest gen.
Pierderile nerealizate din bilanţul firmei încărcat cu obligaţiuni cu scandenţă mare, au crescut în 2022 la peste 29 miliarde de dolari. În acelaşi timp, ratele dobânzilor care continuă să crească îi determină pe clienţii companiei să-şi retragă rapid banii din conturile care stau la baza afacerii şi sunt responsabile de ascensiunea acesteia.
Acţiunile Schwab au pierdut mai mult de un sfert din valoarea lor , iar unii analişti de pe Wall Street se aşteaptă ca profiturile să aibă de suferit.
Directorul executiv Walt Bettinger şi fondatorul companiei – miliardarul Charles Schwab – au dat asigurări că firma este stabilă şi gata să reziste în faţa problemelor economice.
„Există suficientă lichiditate pentru a salva businessul chiar şi dacă 100% din depozitele instituţiei noastre ar dispărea”, a spus Bettinger pentru Wall Street Journal.
La fel ca SVB, Schwab a emis obligaţiuni cu scadenţă foarte mare la randamente scăzute în 2020 şi 2021. Acest lucru a dus la acumularea pierderilor nerealizate într-un timp foarte scurt, pe măsură ce Fed lansa majorări de dobândă pe bandă rulantă pentru a ţine inflaţia sub control.
În urmă cu trei ani, Schwab nu avea pierderi nerealizate pentru obligaţiunile pe termen lung pe care intenţiona să le păstreze până la scadenţă. În martie anul trecut, firma avea peste 5 miliarde de dolari de astfel de pierderi pe hârtie - o cifră care a urcat la peste 13 miliarde de dolari la sfârşitul anului.
În ciuda problemelor, Bettinger şi Schwab au declarat că istoria îndelungată şi conservatorismul firmei vor ajuta clienţii să navigheze în actualul ciclu economic, aşa cum au făcut-o de peste 50 de ani.
„Rămânem încrezători în abordarea noastră centrată pe client, în performanţa afacerii noastre şi în stabilitatea pe termen lung a companiei noastre. Suntem diferiţi faţă de celelalte bănci”, au declarat declarat cei doi oficiali.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: Jorge Araya va prelua poziţia de director general pentru BAT România şi de director al noii arii Europa de Sud-Est
Citește și: Cum putem decarboniza sistemul alimentar global?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46