- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Impozitul minim este o măsură temporară şi nu reprezintă o creştere a fiscalităţii
Impozitul minim este o măsură temporară şi nu reprezintă o creştere a fiscalităţii, a declarat, marţi, la conferinţa "Mediafax Talks about SMEs", secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Cosmin Coman.
Impozitul minim este o măsură temporară şi nu reprezintă o creştere a fiscalităţii (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
"Aş vrea să subliniez că impozitul minim este o măsură cu caracter limitat temporal", a afirmat Coman.
El nu a precizat perioada de aplicare a impozitului minim.
Coman a menţionat că impozitul minim nu creşte nivelul fiscalităţii din România, întrucât se poate opta în continuare pentru plata unui impozit reprezentând 16% din profit.
"Nu cred că există o logică pentru care un agent economic să producă pierderi trei ani la rând şi să continue să aibă pierderi", a spus Coman.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
-
Cum a evoluat rata de neperformanţă în 2024? Presiunea creditelor neperformante a continuat să rămână scăzută, rata NPL oscilând în jurul nivelului de 2,5%
El a adăugat că introducerea impozitului minim nu va afecta start-up-urile, nu va funcţiona pentru cei care îşi suspendă legal activitatea şi pentru contribuabilii care au fost inactivi şi-şi reiau activitatea.
Coman a explicat că introducerea impozitului minim nu reprezintă o nouă taxă deoarece a rămas acelaşi impozit pe profit şi pe venit.
"Discuţiile cu partenerii sociali au fost definitorii în stabilirea tranşelor, nu statisticile", a mai spus oficialul Finanţelor.
Guvernul a aprobat recent o ordonanţă de urgenţă prin care stabileşte că firmele vor plăti, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO