- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În ce domeniu trebuie să te angajezi în România pentru a câştiga peste 6.000 de lei pe lună. În acelaşi domeniu se înregistrează şi cele mai semnificative CREŞTERI salariale
În ianuarie 2017 comparativ cu anul trecut, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 18,4%, iar indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 118,3%, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).
În ce domeniu trebuie să te angajezi în România pentru a câştiga peste 6.000 de lei pe lună (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)
Ritmul anual de creştere a salariilor înregistrat în ianuarie 2017 este unul dintre cele mai ridicate, după noiembrie 2008, notează Business Magazin.
Aşadar, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 3168 lei, cu 2,7% mai mic decât luna decembrie 2016, iar câştigul salarial mendiu nominal net a fost de 2300 de lei, în scădere, de asemenea, faţă de luna precedentă cu 54 de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Cel mai mare salariul mediu nominal net din ţară s-a înregistrat în industria fabricării produselor de tutun (6467 lei), iar cele mai mici salarii au fost în hoteluri şi restaurante (1299 lei).
Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net s‐au înregistrat în fabricarea produselor din tutun (+50,9%), activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale) (+39,0%), activităţi de editare (+18,5%).
Iar cele mai mari scăderi în transporturi pe apă (31,9%), în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor ( 28,6%) obţinute din prelucrarea ţiţeiului, apoi şi în silvicultură (17,5%) şi exploatare forestieră (inclusiv pescuit şi acvacultură - 23,5%), fabricarea altor mijloace de transport, colectarea şi epurarea apelor uzate, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale.
Aceste creşteri de salarii au fost determinate de acordarea primelor drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri, dar şi de realizările de producţie ori de încasările mai mari (funcţie de contracte).
În sectorul bugetar s‐au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă ca urmare a aplicării prevederilor legale pentru personalul plătit din fonduri publice, astfel: învăţământ (+6,7%), administraţie publică (+3,7%), respectiv sănătate şi asistenţă socială (+2,2%).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO