În ce să investeşti în criză pentru a câştiga cât mai mult

Aurul şi arta au fost cele mai bune investiţii ale anului 2010, spun aproape în cor mai mulţi specialişti în domeniu. Dolarul, yenul şi francul elveţian ar putea fi însă investiţii mai bune ca aurul, crede Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York, pregătindu-ne pentru cazul în care economia globală reintră în recesiune.

Urmărește
40 afișări
Imaginea articolului În ce să investeşti în criză pentru a câştiga cât mai mult

În ce să investeşti în criză pentru a câştiga cât mai mult (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Dacă ar avea loc o recesiune în W, care ar creşte aversiunea faţă de risc, unele active vor fi preferate, iar aurul va fi printre acestea. Dar plasamentele ca dolarul, yenul sau francul elveţian prezintă fundamente de creştere mai solide într-o situaţie de aversiune faţă de risc, deoarece sunt mai lichide ca aurul", explică Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York şi cel care a prezis criza.

Declaraţiile economistului vin în contextul în care francul elveţian tot urca şi urca.

Preţul aurului a avansat cu aproape 30% în acest an.
Citeşte mai multe despre investiţiile pe timp de criză pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici