În lumea cripto se apropie un moment istoric. Investitorii consideră că Bitcoin are toate şansele să atingă maximul tuturor timpurilor în 2024

Bitcoin nu a atins vârful ciclului său actual de creştere şi este probabil să depăşească maximul istoric în acest an, potrivit unui raport de cercetare publicat recent de CCData.

3039 afișări
Imaginea articolului În lumea cripto se apropie un moment istoric. Investitorii consideră că Bitcoin are toate şansele să atingă maximul tuturor timpurilor în 2024

În lumea cripto se apropie un moment istoric. Investitorii consideră că Bitcoin are toate şansele să atingă maximul tuturor timpurilor în 2024

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 73.700 de dolari în martie, dar de atunci a fost tranzacţionat într-un interval cuprins între aproximativ 59.000 şi 72.000 de dolari, scrie CNBC.

Călătoria spre maximul record din martie a fost determinată în mare parte de aprobarea şi lansarea ETF-urilor, în SUA în ianuarie. Acestea au atras investiţii nete de aproximativ 14,41 miliarde de dolari până în prezent, potrivit CCData, furnizor de date de piaţă axat pe active digitale.

ETF-urile permit investitorilor să investească in  bitcoin fără a deţine criptomoneda. Susţinătorii criptomonedei spun că acest lucru a contribuit la legitimizarea clasei de active şi a făcut mai uşoară implicarea investitorilor instituţionali.

„Ciclul” de creştere al bitcoin se referă la perioada în care moneda digitală urcă la un nou nivel record, apoi scade din nou pentru a intra într-o piaţă negativă sau „iarna cripto”. Aceste cicluri - dintre care trei s-au încheiat de la lansarea bitcoin - au avut tendinţa de a urma un model similar.

Acesta a fost centrat în jurul unui eveniment numit halving, în timpul căruia recompensa pentru mineri este redusă la jumătate, reducând oferta de bitcoin pe piaţă.

Raportul CCData, care a examinat evoluţiile preţului bitcoin, sugerează că acesta poate atinge un nou maxim. Potrivit rezultatelor CCData,  tendinţele istorice au arătat că havingul a precedat întotdeauna o perioadă de creştere a preţurilor.

Analiştii au recunoscut că „influenţa participanţilor instituţionali din industrie” în ciclul actual a „modificat tendinţele anterioare”, o perioadă de tranzacţionare mai slabă este probabil să aibă loc în trimestrul al treilea.

Raportul companiei a concluzionat că viitoarea lansare a unui ETF Ethereum în SUA şi a altor produse similare din întreaga lume „este destinată să aducă capital, lichiditate şi cerere suplimentare pentru clasa de active”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici