- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.10.2018, 16:16)
- Departamentul Economic
În ţara cu a doua cea mai mare mortalitate din UE, firmele de pompe funebre anunţă afaceri record, în creştere de 150% faţă de 2013
Firmele de pompe funebre vor realiza în 2018 o cifră de afaceri de 1,3 miliarde de lei, în creştere cu 150% faţă de 2013, potrivit unei analize realizată de firma de consultanţă Frames.
Urmărește
2832 afișări
De Halloween, firmele de pompe funebre anunţă afaceri record, în creştere de 150% faţă de 2013
În sectorul firmelor funebre activează, în prezent, 806 companii, cu aproape 100 mai multe faţă de acum 5 ani. Analiştii companiei spun că afacerile de acest tip s-au maturizat, iar cifra de afaceri a avansat de la 423 milioane de lei în 2013 la 1,1 miliarde de lei în 2017, pentru 2018, fiind estimate afaceri de 1,3 miliarde de lei.
Potrivit datelor, cele mai multe firme de pompe funebre activează în Bucureşti-Ilfov, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa şi Braşov.
,,Nivelul evaziunii fiscale din piaţa serviciilor de pompe funebre s-a redus semnificativ în ultimii ani, iar rezultatele financiare vin să confirme această perspectivă. Asta nu înseamnă că nu există încă multe servicii care se prestează la negru, fără facturi şi chitanţe, însă fenomenul s-a redus semnificativ”, mai spun experţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Analiza datelor celor peste 800 de companii care activează în sectorul pompelor funebre indică faptul că serviciile acestora s-au extins semnificativ în ultimii ani. „Ofertele companiilor acoperă, în prezent, tot spectrul de servicii necesare în astfel de situaţii. Îmbălsămarea, coşciugul, casa mortuară, locul de veci sunt principalele repere. Există adevărate lanţuri economice care exploatează eficient întregul proces operaţial. Atunci când cineva moare la spital sau acasă, cu siguranţă apare reprezentantul unei firme care îşi oferă serviciile. Există inclusiv sisteme de creditare, cu plata în rate fără dobândă etc.”, afirmă studiul.
Chiar dacă sună morbid, afacerile din acest sector au un potenţial de creştere semnificativ. România are, în prezent, a doua cea mai ridicată rată a mortalităţii din Uniunea Europeană, de 1.530 de decese la 100.000 de locuitori. Clasamentul este condus de Bulgaria cu 1.660 de decese la 100.000 de locuitori, iar pe locul III se situează Ungaria (1.500 de decese la 100.000 de locuitori).
Potrivit datelor Eurostat, ţările cu cea mai scăzută rată a mortalităţii sunt Franţa (895 de decese la 100.000 de locuitori), Spania (873 de decese), Italia (901 de decese) şi Suedia (927 de decese).
Datele INS arată că, în România, în anul 2017 au decedat 260.886 persoane, cu 3.339 persoane mai mult decât în anul 2016, respectiv cu 1,3% atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Rata mortalităţii generale a fost de 11,8 ‰ în anul 2017 faţă de 11,6 ‰ în anul precedent.
Statistica arată, pe de altă parte, că în anul 2017, comparativ cu anul 2016, principalele cauze de deces au fost reprezentate de bolile aparatului circulator (57,6%, din care 19,1% - boala ischemică a inimii şi 16,4% - bolile cerebro-vasculare), urmate de tumori (19,9%) de bolile aparatului respirator (5,9%), bolile aparatului digestiv (5,7%), leziuni traumatice, otrăviri şi alte consecinţe ale cauzelor externe (3,7%).
Potrivit datelor Eurostat, la nivelul UE, principalele cauze de deces sunt reprezentate de infarct, accidentul vascular cerebral şi cancerul. Puţin peste 1,9 milioane de persoane (37% din numărul total) au decedat din cauza unor afecţiuni ale sistemului circulator (în principal accidente vasculare cerebrale şi infarcturi) iar 1,3 milioane de persoane (26% din numărul total) au decedat din cauza cancerului.
Afecţiunile sistemului circulator au fost principala cauză a deceselor în toate statele membre UE, cu excepţia Danemarcei, Franţei, Olandei şi Marii Britanii unde cancerul a fost principala cauză a deceselor.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 14:20