În timp ce Ciolacu cere chibzuială cu finanţele statului, la Zalău se ridică statuia de un milion de euro. Premierul, pus să comenteze situaţia

Premierul Marcel Ciolacu spune despre statuia lui Mihai Viteazul de la Zalău, care ar urma să coste un milion de euro, că „e mult. Cine ştie ce artist celebru este!”.

Urmărește
461 afișări
Imaginea articolului În timp ce Ciolacu cere chibzuială cu finanţele statului, la Zalău se ridică statuia de un milion de euro. Premierul, pus să comenteze situaţia

Ciolacu, despre statuia lui Mihai Viteazul de la Zalău, de un milion de euro: E mult

Întrebat, sâmbătă, la Corbu, despre faptul că administraţia locală din Zalău a semnat contractul pentru o statuie de bronz a lui Mihai Viteazul în valoare de un milion de euro, premierul a spus, iniţial, că Mihai Viteazul „e un simbol. Vedem până la urmă cât va costa”.

Jurnaliştii au insistat, întrebându-l pe premier dacă nu ar trebui reduse cheltuielile.

„Haideţi să vedem dacă-i decizie, dacă urmează o licitaţie. Îmi cer scuze, chiar să ştiu toate statuile care se pun în fiecare comună, municipii, oraşe... să vedem de fapt şi de drept ce reprezintă. (...) Nu vreau să mă exprim pentru că nu ştiu exact despre ce e vorba. Dar pentru o simplă statuie e mult. Cine ştie ce artist celebru este, atunci iarăşi schimbă lucrurile”, a spus prim-ministrul.

Decizia de a construi statuia a generat deja dezbateri aprinse în Consiliul Local Zalău, în februarie. Punctul central al disputei a fost alocarea bugetară de un milion de lei pentru acest proiect.

Cu toate acestea, propunerea a trecut acum de votul Consiliului, deşi nu fără opoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
statuie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici