Încă un investitor de top anunţă reduceri ale forţei de muncă

Săptămâna aceasta au apărut mai multe informări privind concedierile din companiile de tehnologie, ceea ce a stârnit îngrijorare cu privire la cât de grav va fi afectat sectorul producţiei avansate din Singapore. Samsung Electronics, Dyson şi Shein, au confirmat reduceri ale forţei de muncă.

Urmărește
199 afișări
Imaginea articolului Încă un investitor de top anunţă reduceri ale forţei de muncă

Încă un investitor de top anunţă reduceri ale forţei de muncă

Poate cel mai îngrijorător anunţ a venit e la Dyson, care a anunţat în 2019 că îşi va muta sediul global în Singapore şi încă de anul trecut a anunţat că va înfiinţa o nouă fabrică de baterii în Tuas, ca parte a unui plan de investiţii de 3,4 miliarde de dolari.

Dyson reduce acum personalul din Singapore, ca parte a unei restructurări globale, scrie Bloomberg.

În iulie, compania a închis aproximativ 1 000 de locuri de muncă în Regatul Unit, aproape o treime din forţa sa de muncă din ţară. La momentul respectiv, noul CEO Hanno Kirner a vorbit despre revizuirea structurii globale a companiei „pentru a ne asigura că suntem pregătiţi pentru viitor”.

Cunoscută mai ales pentru aspiratoarele şi uscătoarele sale de păr de calitate superioară, Dyson şi-a îndreptat atenţia către Asia, inclusiv prin extinderea producţiei în ţări precum China, Malaysia şi Filipine. Mai mult de jumătate din vânzările companiei se realizează în prezent în regiunea Asia-Pacific.

În 2022, fostul prim-ministru Lee Hsien Loong a apreciat investiţia Dyson în Singapore ca fiind un indicator în ceea ce priveşte găsirea de talente pentru companiile din domeniul tehnologiei.

Compania privată a fost criticată rapid de mass-media locală şi de sindicate pentru preavizul scurt şi lipsa de informaţii publice cu privire la amploarea reducerilor din Singapore. Angajaţii spun că aceasta reflectă natura secretă a companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici