- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.08.2017, 08:39)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încasările din TVA, mai mici cu 8 miliarde de lei, respectiv cu 25% / Vicepremierul Ciolacu: La TVA s-a colectat mai puţin; Guvernul are datoria să remedieze
Vicepremierul Marcel Ciolacu a confirmat, vineri, la Neptun, faptul că încasările din TVA au fost mai mici cu 8 miliarde de lei, el arătând că Guvernul are datoria de a remedia această situaţie.
Urmărește
3249 afișări
Încasările din TVA sunt, în acest moment, mai mici cu 8 miliarde de lei, respectiv cu 25%
„Noi ne pregătim pentru prima rectificare bugetară pe 2017. (...) E normal că au pornit discuţii pe absolut toate sectoarele unde Guvernul a găsit deficienţe, cum e colectarea TVA. S-a luat măsuri de reoganizare a ANAF, vom vedea cifrele care închid luna august. La TVA s-a colecat mai puţin, lipsesc 8 miliarde”, a spus Ciolacu.
„Nu e o sumă pe care noi am pitit-o sau ministerul de Finanţe, nu e nicio sumă care a ieşit din ritmul altor ani, dar datoria unui Guvern responsabil este să găsească soluţii ca această deficieţă să fie remediată, cu măsuri cu impact cât mai mic pe agenţii economici”, a adăugat Ciolacu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
El a făcut trimitere către TVA split, arătând că se fac simumări privind aplicarea acesteia.
„Pentru aceste societăţi aflate în insolvenţă, în faliment, trebuie luată o măsură, e o măsură normală, responsabilă, va avea aplicare pomieristică pentru că vom începe benevol - cei care vor accesa benevol vor avea bonificaţii de la ministerul de Finanţe, va intra probabil de la 1 ianuarie”, a mai spus Ciolacu.
Încasările din TVA sunt, în acest moment, mai mici cu 8 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 25% din bugetul TVA calculat pentru anul în curs, au precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.
Sursele citate au precizat că s-a ajuns la această situaţie fie din cauza lipsei unei legislaţii care să reglementeze mai strict acest aspect, fie din cauza faptului că firmele rulează sumele provenite din TVA şi pe care ar trebui să le achite statului.
Ministerul Finanţelor preciza că statul român va încasa şase miliarde de lei, în perioada 2018-2020, câte două miliarde de lei anual, din TVA, dacă măsura TVA defalcat va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018.
„La nivelul ministerului se analizează completarea acestei măsuri pentru reducerea în continuare a evaziunii fiscale. Se iau în vedere şi alte măsuri care au fost propuse de mediul de afaceri, precum implementare facturării electronice, iniţial pentru entităţile care realizează operaţiuni cu instituţiile publice. Un alt mecanism este cel de taxare inversă; se analizează posibilitatea unei eventuale extinderi a acestui mecanism în zona cu risc crescut”, au precizat reprezentanţii ministerului.
Conturi de TVA pot fi deschise la unităţile trezoreriei statului, de către instituţiile publice înregistrate în scopuri de TVA, pentru încasările în lei pe care le realizează. Tot la trezoreria statului se vor deschide conturi şi de către entităţile care au relaţii comerciale cu statul, iar plătitorii de TVA pot deschide aceste conturi fie la instituţiile de credit şi ele le vor avea deschise şi la unităţile trezoreriei.
Potrivit modificărilor proiectului de ordonanţă, plata defalcată a TVA se va aplica opţional în perioada 1 octombrie – 31 decembrie, iar de la 1 ianuarie se va aplica obligatoriu.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta